Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Κατέβασαν Κυριακάτικα και τον «ΑΕΤΟ» …Οι Εθνοφύλακες του Έβρου!

2-1

Το ότι οι Ακρίτες του Έβρου είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή είναι γνωστό της πάση …


Το επιβεβαίωσαν όμως και με τον καλύτερο τρόπο Κυριακάτικα  οι εθνοφύλακες του Έβρου στο Πεδίο Βολής του «ΑΕΤΟΥ» ,όπου και κατέβασαν τα υψώματα!

3

Η ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού διέθεσε τα Βαρέα όπλα Πεζικού όπου οι Εθνοφύλακες εκτέλεσαν Βολές όχι με τον Ατομικό οπλισμό όπως συνιθίζεται αλλά με τα πλέον σύγχρονα Βαρέα Όπλα της Ταξιαρχίας και αυτό έχει την σημασία του !

4

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων, το Δ΄ Σώμα Στρατού με τη ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, εκτέλεσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, βολές των Ταγμάτων Εθνοφυλακής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ  & ΤΥΧΕΡΟΥ.!!

Να σημειωθεί οτι το Τάγμα Εθνοφυλακής της Αλεξανδρούπολης έλαβε μέρος και στην Διακλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016  με Εξαιρετικά αποτελέσματα !

Η αποστολή του Τάγματος Εθνοφυλακής  στην Άσκηση ήταν, η αερομεταφορά  τεσσάρων ομάδων ανδρών με ισάριθμα ελικόπτερα τύπου UH-1H Huey προς κατάληψη ζωτικού εδάφους του εχθρού, πρόκληση σύγχυσης πίσω από τις γραμμές του και την δημιουργία προϋποθέσεων για συνένωση με τα άρματα τύπου Leopard τα οποία εκτελούσαν  ταυτόχρονη ταχύτατη  αντεπίθεση.

Η ενέργεια εκτελέστηκε αμέσως μετά την συνδυαστική επιχείρηση αντεπίθεσης αρμάτων τύπου Leopard με ελικόπτερα Apache, που σκοπό είχε την δημιουργία ρήγματος στις γραμμές του εχθρού και αποκατάσταση του Εθνικού εδάφους.

11-1024x768

Επιθετικά Ελικόπτερα Apache και UH-1H Huey απογειώθηκαν μαζί με κίνηση προς την  τοποθεσία που οι Εισβολείς είχαν καταφέρει να καταλάβουν και να οργανωθούν αμυντικά σε πρόχειρα ορύγματα!

5-1024x7689-1024x768

Κατά την  διάρκεια της Επιθετικής  επιχείρησης των  Ε/Π Apache, τα  Μεταγωγικά Ε/Π UH-1H Huey προσγειώθηκαν σε χώρο απόκρυψης  μέχρι λήψεως διαταγής  διείσδυσης  στον εχθρικό χώρο, την οποία και έλαβαν ταυτόχρονα  με την εκτόξευση της Αντεπίθεσης των Αρμάτων.

vlcsnap-2016-10-08-02h05m58s232-1024x576
Οι Καταδρομείς  που εκτελούσαν  Αποστολή  υφαρπαγής σκοπών με την υποστήριξη πυρών του Εδάφους απο Εθνοφύλακες  σε Ορύγματα  ,αλλά και εκτέλεση Ομαδικών Πυρών  από τα Ελικόπτερα ενώ οι Ενισχύσεις των Ε/Π από Εθνοφύλακες που έφταναν στο έδαφος  εξαφανίζονταν στις πτυχές τους Εδάφους !
dsc04454-1024x655

Δεν υπάρχουν σχόλια: