Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Το... δώρο Κατρούγκαλου στην Άγκυρα

Πανηγυρίζει η Hürriyet για τη στήριξη που υπήρξε για την Τουρκία από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος εμφανίστηκε ουσιαστικά να στηρίζει την τουρκική θέση στη διαμάχη με την Ολλανδία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 
 
Και μάλιστα, να αποδέχεται ότι εάν επιθυμούν οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν καμπάνια και στην Θράκη, όπου φυσικά ίσως δεν το γνωρίζει ο αναπληρωτής υπουργός δεν κατοικούν «Tούρκοι ψηφοφόροι» αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τουρκία όπως οι Τούρκοι Γερμανίας και Ολλανδίας.

Και αυτά την ώρα που το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής «αλωνίζει» στη Θράκη και η Άγκυρα στέλνει ανθρώπους του προξενείου στην ακριτική περιοχή. 

Ο Γ. Κατρούγκαλος σε ερώτημα για το αν η Ελλάδα θα επιτρέψει «τουρκικές πολιτικές συγκεντρώσεις για το δημοψήφισμα» στο έδαφός της απάντησε πως «το μόνο πρόβλημα που τίθεται είναι εκείνο της δημόσιας ασφάλειας»!

Ο υπουργός είπε ακόμη πως «έχουν γίνει στο παρελθόν επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη. 

Δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύσουμε την επικοινωνία μαζί τους, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και κανένας λόγος να τροφοδοτήσουμε μια ένταση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: