Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Ελληνας ο αποστολέας του πακέτου εκρηκτικών που ήθελε νεκρό τον Β.Σόιμπλε»!

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ
της Μαρίνας Νικολάκη
Ενα ύποπτο *** πακέτο με άγνωστο αποστολέα και διεύθυνση στην Ελλάδατο οποίο περιείχε εκρηκτική ύλη και προοριζόταν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσωπικά, προκάλεσε σήμερα το πρωί συναγερμό στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το ύποπτο πακέτο, το οποίο βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί στις 10 η ώρα στο γραφείο αλληλογραφίας του Υπουργείου Οικονομικών που περιέχει μια λειτουργική εκρηκτικό μηχανισμό. Απευθύνεται η αποστολή υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε ήταν προσωπική. Η διεύθυνση του αποστολέα στην Ελλάδα που αναγράφεται στο φάκελο.

Το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από τις Αρχές στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η  ***Märkische Allgemeine

Ως προληπτικό μέτρο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει οποιαδήποτε χώρα προειδοποιήσει ότι δεν είναι σαφές εάν παρόμοια προγράμματα βρίσκονται ακόμη σε κυκλοφορία. Ιατροδικαστική επιστήμονες να εκτονώσει την αντισυμβατική βόμβα, που ήταν συσκευασμένο σε ένα δοχείο από χαρτόνι, πέτυχε.

Κατά τον άγνωστο αποστολέα υπό έρευνα για απόπειρα να προκαλέσει έκρηξη.

Συνεργάτες της ταχυδρομικής υπηρεσίας του υπουργείου εντόπισαν το πακέτο και ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία.

Οι ειδικοί της αστυνομικής δύναμης του Βερολίνου εξέτασαν το ύποπτο δέμα και το πέρασαν από ακτίνες, χωρίς να μπορούν να αποφασίσουν τι ακριβώς περιελάμβανε. Γι αυτό το λόγο εστάλη σε ειδική υπηρεσία πυροτεχνουργών, όπου διαπιστώθηκε πως όντως ήταν επικίνδυνο.

Οπως ανακοινώθηκε το απόγευμα από την αστυνομία το πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Märkische Allgemeine ο παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Σόιμπλε, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν μία διεύθυνση στην Ελλάδα.

Οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και η επιχείρηση διήρκεσε αρκετές ώρες προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή γύρω από την ταχυδρομική υπηρεσία.

 Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό του άγνωστου αποστολέα του δέματος.

Berlin



Δεν υπάρχουν σχόλια: