Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Ετοιμάζουν προβοκάτσια τα Τίρανα – Ε. Ράμα: «H Αθήνα θέλει να με ανατρέψει» – Ο Αλβανικός αλυτρωτισμός βάζει «φωτιά» στα Βαλκάνια

«H Αθήνα θέλει να με ανατρέψει» ισχυρίζεται ο υποτακτικός του Ρ. Τ. Ερντογάν, Ε. Ράμα.

Η φιλοκυβερνητική αλβανική εφημερίδα TEMA, έγραψε την Τετάρτη, με αφορμή δηλώσεις του Έντι Ράμα σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματός του όπως και στη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel, τα ακόλουθα:

«Προκάλεσαν αίσθηση οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σύμφωνα με τις οποίες, αλβανικοί πολιτικοί κύκλοι της αντιπολίτευσης συνεργάζονται με ξένες χώρες για να προκαλέσουν ταραχές στην Αλβανία.»

«Τις δηλώσεις αυτές επανέλαβε στην εκπομπή του Top Channel όπου επισήμανε ότι «οι εταίροι μας θα απογοητεύονταν εάν αλλάζαμε πορεία, υπάρχουν όμως άλλοι που θα ήθελαν κάτι τέτοιο.
Ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης έχει κάθε δικαίωμα να μην κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε φίλους και εκείνους που δεν θέλουν το καλό της Αλβανίας.
Τόσα μπορώ να πω σήμερα, και εδώ δεν μιλώ για εχθρούς».

«Δεν είναι δύσκολο να σχολιάσει ή να καταλάβει κανείς για ποιον μιλούσε ο πρωθυπουργός, αρκεί να αναφερθεί στη στενή συμμαχία που έχει εδραιωθεί πλέον ανάμεσα σε πολιτικούς κύκλους της χώρας, στην ελληνική κυβέρνηση και ελληνικούς κύκλους, με στόχο την ανατροπή του Ράμα.»

«Ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς δήλωσε στα τέλη του προηγούμενου μήνα ότι η κυβέρνηση Ράμα θα πέσει, τα ίδια σχεδόν δήλωσε και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες σε τηλεοπτική συνέντευξη.»
«Έχουμε επίσης την επίσκεψη Μέτα στην Αθήνα, τις δηλώσεις μετά την επίσκεψη αυτή και τις προσπάθειες ελληνικών «Σειρήνων» να προσελκύσουν το Μέτα.»

«Από καιρό λειτουργεί μια στενή σχέση μεταξύ Δημοκρατικού Κόμματος, Ντούλε και ελληνικών ακραίων κύκλων στην Αλβανία και εκτός.Το Παράρτημα του Δημοκρατικού Κόμματος Χειμάρρας λειτουργεί προς όφελος του ΚΕΑΔ [ελληνικού μειονοτικού κόμματος]

«Και ο νεαρός πολιτικός από τις ΗΠΑ που μίλησε στο αντίσκηνο της Αντιπολίτευσης ως εκπρόσωπος της Νεολαίας των Ρεπουμπλικάνων, διατηρεί σχέσεις με ελληνικούς ακραίους κύκλους. Πρόβλημα εδώ δεν είναι η συμμαχία του Ντούλε με το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά η ολίσθηση του Ντούλε προς τον ακραίο εθνικισμό και τη δημιουργία οξυμένου κλίματος στη Χειμάρρα από το ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα, προσελκύοντας αριβίστες όπως ο Νικολάκης Νεράντζης, χρησιμοποιώντας θέσεις τις οποίες υποστηρίζει η Αθήνα».

Στα Βαλκάνια ο αλβανικός εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός αναδεικνύονται σε μόνιμη πλέον απειλή αποσταθεροποίησης και ανάφλεξης, καθώς, μετά τις γνωστές κινήσεις της κυβέρνησης Ράμα εναντίον της Ελλάδας, τα Τίρανα δοκιμάζουν τώρα τις αντοχές της ΠΓΔΜ, ενώ ταυτόχρονα στρέφονται και προς τη Σερβία θέλοντας να χρησιμοποιήσουν την αλβανική μειονότητα στην κοιλάδα του Πρέσεβο ως μοχλό πίεσης προς το Βελιγράδι.

Την ώρα που η φτώχεια και η διαφθορά στην Αλβανία «χτυπάει» κόκκινο ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επενδύει συστηματικά στον εθνικισμό, προκειμένου να κερδίσει ψήφους.

Δεν είναι τυχαίο πως επέλεξε να συμπλέει απόλυτα με την προκλητική ρητορική του… νεοσουλτάνου Ερντογάν, του «μπαμπά» όπως τον χαρακτήρισε πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, κατηγορώντας τον Ράμα στην αλβανική βουλή πως ανακαλύπτει συνεχώς εχθρούς εκτελώντας οδηγίες της Τουρκίας. 

Ο Έντι Ράμα να προσχωρεί στον αναθεωρητισμό του Ερντογάν, σε ότι αφορά στο Ιόνιο.
Σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ πριν λίγες εβδομάδες, αφού επανέφερε το θέμα των τσάμηδων, υποστηρίζοντας ότι δυστυχώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να επισκεφθούν την Τσαμουριά», και απέρριψε τα περί μεγάλης Αλβανίας λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο «αναμενόμενο και σοβαρό σχέδιο» για ένωση των Αλβανών, ζήτησε συνεκμετάλλευση των θαλασσίων κοιτασμάτων, στο πλαίσιο της κοινής πορείας των δύο χωρών στην Ευρώπη.

Ας συνέλθουν λοιπόν οι Αλβανοί, αντί να είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι των Τούρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: