Αυτό δηλώνει πάρα πολλά για τις προθέσεις των νεο-οθωμανών που διαθέτουν στρατιωτικές βάσεις σε Σομαλία και Κατάρ ενώ κατασκευάζουν συνεχώς βάσεις στην Β.Συρία. Ο καημός τους βέβαια είναι το Αιγαίο και η κυπριακή ΑΟΖ και εκεί είναι που έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους το τελευταίο διάστημα .
Επανερχόμαστε όμως με νέες πληροφορίες για τον εναέριο τουρκικό στόλο, οι οποίες θα ανησυχήσουν την στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας , για το τι ακριβώς ετοιμάζει η Άγκυρα το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, εξοπλισμένα με πυραύλους μη επναδρωμένα οχήματα Bayraktar, TB ετοιμάζουν οι Τούρκοι για την καταπολέμηση των Κούρδων και φυσικά στην διαμάχη με την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Κύπρο .
Πρόκειται για «θανάσιμα εναέρια οπλικά συστήματα » εναέριων μη επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία δρώντας μαζικά σε μεγάλους αριθμούς και εξοπλισμένα με εγχώριας κατασκευής πυραύλους αποτελούν μέγα-κίνδυνο για τα ελληνικά νησιά.
Το τουρκικό υπουργείο άμυνας σε ανακοίνωση του προ μηνών είχε αναφέρει ότι τα μη επανδρωμένα αεροχήματα Bayraktar TB-2 που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία kastro-Bayraktar, θα σταθμεύουν στην αεροπορική βάση στο Ελαζίγκ στην ανατολική Τουρκία.
Αυτά θα ανέλθουν τελικά σε 112 UCAV οπλισμένα με πυραύλους από τα συνολικά 151 , ενώ τα υπόλοιπα 38 θα είναι UAV. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 15 Bayraktar TB-2 , ενδεικτικό της ετοιμότητας τους για δράση οπουδήποτε απαιτηθεί .
Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ίδιο τουρκικό δημοσίευμα αμυντικής ιστοσελίδας, ότι ο αριθμός των UAV ΑΝΚΑ θα ανέλθει σε 40 από τα οποία τα 25 θα είναι οπλισμένα με πυραύλους (UCAV) .
Το μεταφορικό ελικόπτερο ATAK-2 σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία σε άγνωστους αριθμούς προς το παρόν αλλά εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου σε 30 κομμάτια αρχικά.
Επίσης σε εκκρεμότητα παραμένει η σύμβαση για την απόκτηση 109 ελικοπτέρων Τ-70 sikorsky με την εκτίμηση των αξιωματούχων του τουρκικού υπουργείου να αναφέρουν ότι οι ι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2021.
Η αμυντική τοπική βιομηχανία της Τουρκίας αναπτύσσει επίσης το BSI-101 το οποίο είναι σύστημα SIGINT ( Signal Intelligence) , για το εν λόγω drone προκειμένου να τερματιστεί η εξάρτηση της Τουρκίας από τα αμερικανικής κατασκευής συστήματα για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχήματα.
Με το σύστημα αυτό και πάλι σε μεγάλους αριθμούς οι Τούρκοι θα δύνανται να συλλέγουν πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών στο Αιγαίο πέλαγος , στην Συρία ή οπουδήποτε αλλού.
Η Τουρκία έχοντας επιτύχει μέχρι τώρα πολύ μεγάλη ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της κατασκευάζει πλέον τα δικά της οπλικά συστήματα, αλλά το άτυπο εμπάργκο των ΗΠΑ έχει μπλοκάρει πολλά συστήματα όπως συνέβη σήμερα με την αδυναμία εύρεση κινητήρων για τα τουρκικά άρματα μάχης ALTAY και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα FIRTINA .
Πληροφορίες του ρωσικού τύπου φέρουν όμως τον Ερντογάν να έχει συμφωνήσει με τον Ρώσο ομόλογο του για πολύ στενή συνεργασία με την ρωσική αμυντική βιομηχανία για την επίλυση αυτών ‘προβλημάτων¨, κάνοντας έξαλλους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου