Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Γκάμπι Τσίμερ: «O Β. Σόιμπλε είναι πείσμων, έμπλεος μίσους άνθρωπος - Ήθελε να αποτύχει η ελληνική κυβέρνηση»

«Θυμάμαι την περυσινή συζήτηση για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος τα Χριστούγεννα και την αντίδραση του κ. Σόιμπλε ο οποίος απειλούσε.

Είναι ένας πείσμων, έμπλεος μίσους άνθρωπος.

Δεν σκέφτεται τα παιδιά ή τους φτωχότερους των φτωχών.
Δεν μπορεί να αποδεχτεί πως κάποιοι, οι Έλληνες, μπορεί να έχουν το θράσος να ψηφίσουν μια κυβέρνηση η οποία έχει διαφορετική άποψη από τον ίδιο.
Δεν επιτρέπεται κατ΄ αυτόν να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία να αποκλίνει από τις νεοφιλελεύθερες απόψεις και να επιτύχει.
H κινητήρια δύναμη γι΄ αυτόν ήταν να την κάνει να αποτύχει.
Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος φυσικά και είναι σωστή.

Κάθε μικρό βήμα βοηθά και μια αριστερή κυβέρνηση οφείλει να το κάνει», είπε η Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς και ευρωβουλευτής του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), σε συνέντευξή της.

Η κ. Τσίμερ εκτιμά ότι «οι δυνάμεις εντός των θεσμών αλλάζουν και ότι κάθε λογικός και υπεύθυνος άνθρωπος θα πρέπει να θέλει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και θα πρέπει να θέλει να πάρει ανάσα η Ελλάδα.

Όποιος επιθυμεί να συνεχίσει να υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αποστρέφει το βλέμμα από όσα δεινά επέβαλαν στους Έλληνες. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα λέει πολλά για το μέλλον της Ευρώπης και πρέπει να αλλάξει. Πρόκειται για μια κοινωνική πυριτιδαποθήκη της οποίας η φωτιά αν εκραγεί θα μεταδοθεί παντού».

Εκτιμά επίσης ότι «η συμμετοχή του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) δεν είναι βέβαιο ότι θα ψηφιστεί από την βάση του. Όλα είναι ανοικτά. Θέματα όπως οι αποφάσεις για την Ελλάδα ή το Brexit θα παραμείνουν προς το παρόν επίσης ανοικτά»
 
Κατά την κ. Τσίμερ, μια γερμανική κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους δεν θα συμφωνούσε σε αλλαγές που μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα και την Ευρώπη και γι΄αυτό δεν «πενθεί που δεν έγινε τελικά ο συνασπισμός Τζαμάικα, διότι θα τα απέρριπταν, δεδομένου ότι σε αντίθεση με άλλα φιλελεύθερα ευρωπαϊκά κόμματα ρέπουν προς τον υπερδεξιό εθνικισμό για να αλιεύσουν ψήφους και θα ήταν επίσης αντίθετοι στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι το οποίο είναι καταστροφικό.

Γι αυτό ελπίζω ότι χάρη στο γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα είναι πλέον υπουργός Οικονομικών θα υπάρξει ένα άνοιγμα στα θέματα αυτά. Ελπίζω πολύ και αναμένω ότι η γερμανική Αριστερά, το SPD και οι Πράσινοι θα ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση στην μελλοντική κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της ως προς τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. και ιδίως απέναντι στην Ελλάδα», όπως λέει.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: