Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να υλοποιήσουν τα σχέδια τους στην Βόρειο Συρία , «γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» ολόκληρη την δύση και ειδικά το ΝΑΤΟ , εκτελώντας συμφωνίες με Ρωσία και Ιράν . 


Eληξε η συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας όπου ο Ερντογάν έδωσε το πράσινο φως για εισβολή στην Αφρίν.
Ο Ερντογάν θέλει εδώ και τώρα αντιπερισπασμό από το σκάνδαλο Ζαράμπ.
Και θα κάνει το θανάσιμο λάθος.
 
Περίπου 180  κομάντος της δύναμης των «Λύκων» της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, που εδρεύει στην επαρχία Tokat της Μαύρης Θάλασσας, θα μεταβούν στην Συρία και στην πόλη Al-Bab, ως μέρος σχεδίου επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων κατά της Αφριν. 
Η Τουρκική δύναμη που υποστηρίζεται από Σύρους μαχητές θα μεταβεί στην πόλη Al-Μπαμπ, 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) βορειοανατολικά του Χαλεπίου.

Ο ρόλος των κομάντος στην πόλη δεν αποκαλύφθηκε αλλά όλα προμηνύουν ότι η ανάπτυξη τους , ένα μήνα μετά την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ , αφορούν στο σχέδιο διαμοιρασμού ζωνών  αποκλιμάκωσης σε όλη τη χώρα .

«Η Τουρκία απέστειλε  180 κομάντος  στη συριακή πόλη Αλ-Μπαμπ την Πέμπτη», ανακοίνωσε  λιτά ο τουρκικός στρατός.

«Έχουμε επιτελέσει πολύ επιτυχώς επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατών σε όλα τα μέρη της Τουρκίας», ανέφερε ο διοικητής τους Συνταγματάρχης  Hidayet Arikan, μιλώντας  στους αναχωρούντες στρατιώτες. «Πιστεύω ότι θα καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να εκπροσωπήσετε τη σημαία μας και το έθνος μας εκεί», δήλωσε ο ίδιος.
 
Την ίδια στιγμή ο Τούρκος  υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαουσόγλου δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση για να καθαρίσει την πόλη της Αφριν,  από τρομοκράτες χωρίς δισταγμό σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής από τη Συριακή πόλη.

Σε  συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντησή του με τους ομολόγους του από  Αζερμπαϊτζάν και  Πακιστάν στο Μπακού, ο Τούρκος ΥΠΕΞ  δήλωσε ότι το θέμα εξετάστηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στις 28 Σεπτεμβρίου.

«Θα εισέλθουμε και θα ξεκαθαρίσουμε τους τρομοκράτες στην Αφριν  ή αλλού σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής εναντίον της Τουρκίας χωρίς δισταγμό, ακριβώς όπως εισήλθαμε στην περιοχή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Ασπίδα Ευφράτη όταν  η περιοχή απειλούνταν από τους Τζιχαντιστές », κατέληξε ο ίδιος.
 
Εντωμεταξύ οι εκκαθαρίσεις των μαχητών του «ισλαμικού κράτους» συνεχίζονται από τις δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Ο λόγος αφορά την πιθανότητα  οι τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή να θελήσουν να υλοποιήσουν  μια σοβαρή αντεπίθεση καταλαμβάνοντας έδαφος , ώστε μετά αυτό να ενταχθεί στην  υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ περιοχή «των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» και να εξασφαλίσει την είσοδο  και νέων φιλο-αμερικανικών  ομάδων.

Η Τουρκία,  αγνοώντας ΗΠΑ, Συρία, και διεθνή κοινότητα «παίζει» ένα ρόλο που δεν της το ζήτησε κανένας παρουσιαζόμενη ως «προστάτης» της Βόρειας Συρίας από τους τρομοκράτες.

Ο ρόλος αυτός σε Συρία και Ιράκ και η συνεχή στρατιωτική παρουσία των Τούρκων , τους έχει ανοίξει την όρεξη σε Κύπρο και Αιγαίο , κάτι που θα δούμε σύντομα στην περιοχή μας.











πηγη