Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Το 31% του προσωπικού των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων θέλει να παραιτηθεί

Σοβαρά προβλήματα με την στελέχωση τους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον οι Αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα echedoros από τις 8.500 συνολικά μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας, οι 2.660 στρατιωτικοί επιθυμούν να αποστρατευτούν και να φύγουν από τις τάξεις των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Οι βασικοί λόγοι για αυτή την κατάσταση είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου οι ιδιαίτερα χαμηλοί μισθοί και ο ελλιπής προσωπικός εξοπλισμός των στελεχών.

Όπως σημείωσε σε ανώνυμο δημοσίευμα του Αλβανός στρατιωτικός που υπηρετεί στην Στρατιωτική Αστυνομία, οι μισθοί που λαμβάνουν είναι ιδιαίτερα χαμηλοί περίπου 187 ευρώ το μήνα (δηλ 2.247 ευρώ το χρόνο) και 66 τουλάχιστον στρατιωτικοί από την Αστυνομία επιθυμούν να φύγουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν τους επιτρέπεται από την ηγεσία.

Εάν οι παραπάνω πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τότε το 31% των στελεχών των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιθυμούν να φύγουν από την υπηρεσία άμεσα αλλά εμποδίζονται από την ηγεσία τους.

Σήμερα η δομή των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει τον Αλβανικό Στρατό με την Διοίκηση και το Λόχο Υποστήριξης της,  τρία Τάγματα Πεζικού, ένα Τάγμα Κομάντο, ένα Τάγμα Ειδικών Δυνάμεων και ένα Τάγμα Υποστήριξης, την Αεροπορία με 3.100 άτομα προσωπικό και 23 ελικόπτερα και τέλος το Ναυτικό με δύο στολίσκους περιπολικών σκαφών.

Ουσιαστικά εάν τελικά τα 2.660 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας καταφέρουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταφέρουν να φύγουν από τις τάξεις τους τότε η γειτονική χώρα θα καταλήξει να μην έχει πια μηχανισμό άμυνας εκτός εάν η Αλβανική κυβέρνηση καταφέρει να αυξήσει τις δαπάνες για την άμυνα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: