Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


«Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου με χρήση ατομικής βόμβας είτε από το Ισραήλ είτε από την Βόρεια Κορέα» εκτίμησε μιλώντας στους Σοφάδες Καρδίτσας ο γεωστρατηγικός αναλυτής κ. Σάββας Καλεντερίδης.

Ανέλυσε την κατάσταση στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και μεταξύ άλλων σημείωσε:

 «Εμείς δεν είμαστε εχθροί με το Ιράν αλλά η συμμαχία του με την Ρωσία και την Τουρκία του δίνει τη δυνατότητα να ξαναβγεί στην Μεσόγειο, δηλαδή να ξαναπάμε στα χρόνια του Ξέρξη και του Μαρδόνιου!


Αυτή η εξέλιξη θεωρείται από τους Ισραηλινούς πως απειλεί την ασφάλειά του.


Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου. Μακρινό ενδεχόμενο αλλά υπάρχει»


Κατόπιν αναφέρθηκε στα νέα γεωπολιτικά δεδομένα λέγοντας πως αυτά είναι η ανάδειξη του Ιράν σε μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη αλλά και οι αντιδράσεις της Τουρκίας στη δημιουργία κουρδικού κράτους.

Σύμφωνα με τον αναλυτή η δημιουργία κουρδικού κράτους δεν έχει να κανει τόσο με παιχνίδια των ΗΠΑ και Ισραήλ στην περιοχή όσο με το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως στην περιοχή υπάρχουν 40 εκατομμύρια Κούρδοι που δεν έχουν κράτος, δεν έχουν την ελευθερία τους.


Συνεπώς η Τουρκία παίζει με την Ρωσία θέλοντας να δημιουργήσει ανησυχία σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πως υπάρχει ενδεχόμενο να αποσκιρτήσει από την νατοϊκή συμμαχία και να στραφεί προς την Μόσχα και έτσι φοβούμενες οι ΗΠΑ πως θα χάσουν την Τουρκία να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αλλάξουν το Κουρδικο.

Πάντως σύμφωνα με τον αναλυτή οι ΗΠΑ θεωρούν πως όταν φύγει ο Ερντογάν η Τουρκία θα επιστρέψει στην αγκαλιά της Δύσης. Μίλησε ακόμη για την ΑΟΖ και τις γεωτρήσεις που ξεκινούν, και τους ενεργειακούς διαδρόμους που περιλαμβάνουν και την Κύπρο και εξήγησε τι σημαίνουν για την Ελλάδα.

Τέλος εστίασε στους κινδύνους για τον Ελληνισμό και την στάση των εκάστοτε εξουσιαστών.

pentapostagma.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: