Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Τι συμφώνησε; «Διαλύει» το Σουέζ ο Ρ.Τ.Ερντογάν ή αλλιώς…»έτσι οι Ρώσοι θα κατέβουν σαν ορμητικός χείμαρρος»…

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ετοιμάζει colpo grosso σε δύση και ανατολή ή καλύτερα σε ΗΠΑ και Ρωσία, με την δημιουργία ενός καναλιού παράλληλου με αυτό του Βοσπόρου …το οποίο θα ελέγχει ο ίδιος αποκλειστικά, ενώ την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί ανακοινώνουν την πρόθεση τους για την δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

 
Χθες ο Σουλτάνος δήλωσε ότι το «σχέδιο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης» βρίσκεται στο τέλος του διαγωνισμού».

Μιλώντας ο ίδιος στην Άγκυρα στο εμπορικό επιμελητήριο (ΑΤΟ) αναφέρθηκε στην ομιλία του στο στο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης , το οποίο ευρίσκεται στο στάδιο  δημοπράτησης, κάτι που σημαίνει ότι όλα κινούνται βάσει σχεδίου «ομαλώς».
Το Κανάλι, το οποίο θα έχει μήκος περίπου 43 χιλιόμετρα θα συνδέει την Μαύρη Θάλασσα και την Θάλασσα του Μαρμαρά, αποτελώντας  ένα μεγαλεπήβολο έργο «φαραωνικών διαστάσεων».

 
 
 
Ετοιμάζει ανατροπή του καναλιού του Σουέζ ο Σουλτάνος.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό θα έχει πλάτος 400 μέτρα και βάθος 25 μέτρων, και πάνω σε αυτό θα υπάρχουν 10 διαφορετικές γέφυρες.
 
Το έργο, το οποίο θα ανατρέψει την σημασία του Σουέζ, θα  δώσει την δυνατότητα να περνούν γιγαντιαία δεξαμενόπλοια των 200.000 τόνων…(ίσως αργότερα λέμε και αεροπλανοφόρα).

Εκεί ακριβώς όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχεται και ο περίφημος «δρόμος του μεταξιού», με την σιδηροδρομική διασύνδεση του Πεκίνου και της Σανγκάης με την Ευρώπη!!!!

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η αξία του καναλιού θα πολλαπλασιάσει την αξία της Τουρκίας σε παγκόσμια κλίμακα, και θα δημιουργήσει τον άξονα Μπακού-Τιφλίδα-Καρς-Ευρασία,  ο οποίος θα συνδέεται με το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης .
 
Η γεωπολιτική, εμπορική και οικονομική αξία της ευρύτερης «περιοχής της Κωνσταντινούπολης» και της Α.Θράκης θα εκτοξευθεί στα ύψη .

Έτσι η δημιουργία στον χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης μιας στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ, , σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ, στο 1ο Ενεργειακό Φόρουμ στην Αλεξανδρούπολη είναι φυσικότατο επακόλουθο για αυτά που πρόκειται να γίνουν ειδικά στην ευρύτερη περιοχή.

Η στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, έχει ακριβώς αυτήν την αποστολή που ελέγχει την αναβάθμιση της περιοχής των Στενών, αλλά και το έλεγχο αυτών από αμερικανικές δυνάμεις που θα ευρίσκονται «δίπλα» .

Επίσης η βάση των ΗΠΑ θα ελέγχει όλους τους αγωγούς που έρχονται από την Τουρκία και την Μούρη Θάλασσα, ανάγοντας την περιοχή στην πιο σημαντική ολόκληρου του πλανήτη.  

 Στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα ξεφορτώνουν επίσης υγροποιημένο αέριο και τα αμερικανικά καράβια από τις ΗΠΑ σε ένα ιδιότυπο διαγωνισμό τροφοδοσίας της ΕΕ .
Σύμφωνα με Ρώσους αμυντικούς αναλυτές , η κατασκευή αυτού του Καναλιού αυτού δύναται να προκαλέσει ακόμα και μελλοντικό πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, και εξηγούμεθα .

Ο εκνευρισμός της Μόσχας σχετικά με το έργο αυτό είναι μεγάλος, από τότε που ανακοινώθηκε καθώς ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ρωσίας θα δεχθεί ένα σοβαρό πλήγμα.


 
 
 
 
Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταφέρεται μέσω δεξαμενόπλοιων, που διέρχονται τα Στενά των Δαρδανελλίων και του Βοσπόρου.

Αν λοιπόν κατασκευαστεί η εν λόγω διώρυγα, η Μόσχα φοβάται πως θα εκτιναχθούν τα τέλη διέλευσης, προκειμένου να αποσβεστούν τα έξοδα από αυτό το μεγάλο έργο.

Ο δεύτερος και μεγαλύτερος φόβος του Κρεμλίνου αφορά την μέγγενη στην οποία αναγκαστικά θα μπει ο ρωσικός στόλος, που βρίσκεται στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, καθώς με την κατασκευή της διώρυγας αφενός ο χρόνος αντίδρασις του, και εξόδου του από τα Στενά, θα μειωθεί αισθητά, ενώ αφετέρου το ΝΑΤΟ μέσω της Τουρκίας, θα ελέγχει τις κινήσεις όλων των ρωσικών πολεμικών πλοίων, ακόμα και των υποβρυχίων.

Όλα αυτά «μυρίζουν» όμως  από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας και Τουρκίας ,  με εμπλοκή ενδεχομένως και των χωρών της περιοχής , διότι πολύ απλά τα σχέδια του «ενός» συγκρούονται με του «άλλου».

( Τουρκικό Βίντεο που  αναφέρει αρχικά την πτώση της βασιλεύουσας και την δημιουργία της αυτοκρατορίας του Ερντογάν μαζί με το θαλάσσιο κανάλι)  




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: