Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

«ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2023, ΔΗΛΑΔΗ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΘΑ… ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ»!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ένα βαρυσήμαντο από πολλές πλευρές άρθρο του στην τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, ο αρθρογράφος και στενός φίλος του Ερντογάν, ο İbrahim Karagül, προανήγγειλε ότι με την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, το 2023, θα έχουν κλείσει όλα τα εκκρεμή εθνικά θέματα και θα ολοκληρωθεί η νέα Τουρκία, τα όρια της οποίας όπως φαίνεται θα εκπληρώνουν τις προσδοκίες του Misak i Milli, δηλαδή του τουρκικού Εθνικού Συμβολαίου το οποίο έχει ανασύρει από την ιστορία ο ίδιος ο Ερντογάν.




Σύμφωνα με τον Τούρκο αρθρογράφο, η Τουρκία δέχεται εδώ και 40 χρόνια συνέχεις επιθέσεις κυρίως από την Δύση για την διάλυση της και τώρα ήρθε η ώρα να δώσει την μεγάλη απάντηση και καθώς θα ολοκληρώνονται τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, θα υλοποιήσει τα οράματα της για την Νέα Μεγάλη Τουρκία.
 
Κρίσιμα θα είναι τα δυο επόμενα έτη, το 2018 και το 2019 όπου θα γίνει και η πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία, ενώ αναμένονται να ενταθούν οι εσωτερικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος.
Εδώ θα φανεί και το κατά πόσο το καθεστώς θα αντέξει να κρατήσει την συνοχή του, καθώς τρέχουν και οι προβλέψεις για την οριστική κατάρρευση.

Εντωμεταξύ αποκαλύπτεται το ακριβές χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των τουρκικών μαχητικών F-35, όπου αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το 2022 θα έχουν παραδοθεί συνολικά 30 μαχητικά F-35 στην Τουρκία, όταν το ελληνικό πρόγραμμα της αναβάθμισης (άχρηστης έτσι ή αλλιώς απέναντι στα F-35) των F-16 θα βρίσκεται στην μέση του και ένας σημαντικός αριθμός F-16 θα βρίσκεται στις κλίνες των εργοστασίων, εκτός πολεμικής διαθεσιμότητας.

Όλα αυτά δείχνουν μια πραγματικότητα που δεν θέλουν να την βλέπουν κάποιοι εκεί στην Αθήνα, με την ψευδαίσθηση ότι ρίχνοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί αυτά ως δια μαγείας… εξαφανίζονται.

Δυστυχώς όμως…
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: