Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΠΩΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αλήθεια από πότε έχετε να δείτε Έλληνα πολιτικό να… μεταλαμβάνει σε ελληνορθόδοξο ναό ;;;


Ένας από τους μεγάλους σύγχρονους ηγέτες που έχει συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη γεωπολιτική και όχι μόνο δύναμη έχει η Ορθοδοξία, είναι αδιαμφισβήτητα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν.

Αυτό το γνωρίσαμε πολύ έντονα κατά την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, όπου ήρθε σαν ένας προσκυνητής στο Περιβόλι της Παναγιάς και πρόβαλλε την επίσκεψη του αυτή σε μεγάλη έκταση.


 Δυστυχώς όμως εμείς που διδάξαμε την Ορθοδοξία στους Ρώσους και όχι μόνο, σήμερα αυτό το «Περιβόλι» το έχουμε καταντήσει «στήλη άλατος», ενώ το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει απορρίψει μετά βδελυγμίας την Ορθοδοξία σαν κάτι το αναχρονιστικό και… οπισθοδρομικό.
 
Έφταναν στο σημείο να στέλνουν στα δικαστήρια μητροπολίτη γιατί τόλμησε να επικρίνει το πολιτικό σύστημα, καθώς αυτό δεν… αρμόζει σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, (όπου όπως φαίνεται δεν έχουν όλοι το δικαίωμα να μιλούν), και ακόμα πιο άσχημα, τόλμησε να εκφωνήσει την απαγορευμένη λέξη : 

«λαθρομετανάστες» και να επικρίνει το νόμο για τους ομοφυλόφιλους!

Το κατάντημα μας γίνεται ακόμα πιο θλιβερό και σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχει και η διοικούσα εκκλησία, βλέπονταν αυτές τις παρακάτω εικόνες από μια υπερδύναμη παγκόσμιας κυριαρχίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισκέφτηκε την μονή Valaam στην χερσόνησο της Καρελίας, τιμώντας τους αγίους Σέργιο και Herman, κοινώνησε και ασπάστηκε την άγια εικόνα της μονής. 

Ανεξάρτητα αν είναι ειλικρινής στις προθέσεις του, ήξερε πολύ καλά τι έκανε και ας πάρουν μάθημα και οι… Ελληνόφωνοι πολιτικοί μας.



 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: