Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τουρκικά μαχητικά σκίζουν τον ουρανό της Κύπρου αλλά τα «πλευρά» της Τουρκίας ήδη ματώνουν

Η Κύπρος προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης…

Τουρκικά μαχητικά «σκίζουν» τους κυπριακούς αιθέρες από νωρίς το πρωί της Τρίτης απαντώντας στις πτήσεις των ελληνικών F-16.


Σε Κυπριακά ΜΜΕ έφθασαν δεκάδες τηλεφωνήματα από ανήσυχους πολίτες της πρωτεύουσας ενώ σε επικοινωνία με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τουρκικά μαχητικά τα οποία πραγματοποιούν «πρόβες» για τα αυριανά πανηγύρια ντροπής στα κατεχόμενα, ένεκα των «εορτασμών ανακήρυξης» του ψευδοκράτους.

Όπως δηλώθηκε από το Τμήμα, τα μαχητικά είναι… «ευδιάκριτα» στα ραντάρ.

Την πορεία πτήσης των τουρκικών μαχητικών ανέφερε ο Ανώτερος Λειτουργός Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας κ. Χάρης Αντωνιάδης.

 
Σε δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης, με αφορμή τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ότι πρόκειται για πτήσεις από δυο τουρκικά F16.
Όπως ανέφερε ο κ.Αντωνιάδης, ο λόγος που προκλήθηκε αναστάτωση σε Αγλαντζιά και Καϊμακλί είναι λόγω του ότι η δεξιά στροφή των F16 είναι πολύ κοντά στις περιοχές αυτές και γι’ αυτό τον λόγο ο θόρυβος είναι έντονος.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, οι περιοχές όπου θα κινηθούν, παράνομα, τα μαχητικά, είναι από τη Μια Μηλιά μέχρι την Κυθρέα, περνώντας και από το Δίκωμο αναφέρει το Sigmalive.com
 
Δείτε εδώ τα βίντεο






 
 
 
Οι κατοχικές αρχές, μέχρι την στιγμή επικοινωνίας με το Τμήμα δεν είχαν εκδώσει σχετική NOTAM για τις «πρόβες». Νεότερη ενημέρωση από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει ότι οι κατοχικές αρχές εξέδωσαν παράνομη NOTAM γύρω στις 11.30 ώρα Κύπρου. Η εν λόγω NOTAM, έχει ισχύ από σήμερα μέχρι και αύριο Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου στις 16.30.

Ως εκ τούτου και λόγω του ότι τα μαχητικά βρίσκονται στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, αναμένεται ότι «πρόβες» θα διεξάγονται ανεξέλεγκτα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.
 
 
Με αφορμή το γεγονός αυτό έχει ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στη Κύπρο για την ένταξη στη Pesco. Τι είναι και γατί τώρα; Το μόνο βέβαιο όπως μπορείτε να ακούσετε και στα βίντεο είναι ότι η Κύπρος «απορροφάται» στους ευρωπαϊκούς αμυντικούς οργανισμούς και σύντομα και ΝΑΤΟϊκούς. Επί λέξη λέγεται ότι η Κύπρος θα καταστεί «ευρωπαϊκός αμυντικός σταθμός με σημείο αναφοράς τη βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί»!

Υπό το πρίσμα αυτό, δεν θα αποκλείσουμε την συμμετοχή της Κύπρου σε πιθανούς βομβαρδισμούς στη Μέση Ανατολή… Και ας διαψεύδει ο Ν.Αναστασιάδης ότι τα Σαουδαραβικά μαχητικά δεν προσγειώθηκαν εκεί…

Η Κύπρος είναι ανάμεσα στα κράτη μέλη που υπέγραψαν και εντάχθηκαν στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία για την Άμυνα (Pesco).Η Pesco έχει στόχο την εμβάθυνση των κρατών μελών και ό,τι αποφασίζεται έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Δύο σημαντικά στοιχεία:

1) Τα κράτη που θα συμμετάσχουν, διατηρούν την κυριαρχική τους, μπορούν, δηλαδή, ν’ ασκούν βέτο.

2) Η όλη διαδικασία δεν υπερσκελίζει το ΝΑΤΟ, είναι σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.
Με την Pesco μπορούν να καλυφθούν κενά, ειδικότερα στον τομέα της συνεργασίας.
Η Κομισιόν χαιρετίζει την πρωτοβουλία, που υπεγράφη στις Βρυξέλλες, για την έναρξη της διαρκούς δομημένης συνεργασίας (PESCO) για την άμυνα στην ΕΕ, από 23 Κράτη Μέλη και συγκεκριμένα από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Κροατία, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ισπανία και Σουηδία υπέγραψαν την εν λόγω πρωτοβουλία.

Με την κίνηση αυτή υπάρχει ριζική γεωπολιτική και ιδεολογική στροφή της Κύπρου καθώς υπό τον τουρκικό φόβο μπαίνει σε ένα αμυντικό οργανισμό συμπληρωματικό του ΝΑΤΟ, καταρρέουν όλες οι ψευδαισθήσεις περί αποστρατικοποίησης του νησιού.

Στην πραγματικότητα θα λάβει χώρα το ακριβώς αντίθετο καθώς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας, το οποίο ξεκίνησε από την Κομισιόν τον Ιούνιο του 2017, θα ενισχύσει τα έργα συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής έρευνας, την ανάπτυξη πρωτοτύπων και την προσέλκυση δυνατοτήτων.

Είναι το πρώτο βήμα το οποίο παραπέμπει ευθέως στη δημιουργία ευρωστρατού, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας.

Η Κύπρος μετατρέπεται σε ορμητήριο για στρατιωτικές επιθέσεις ενώ ταυτόχρονα μετατρέπεται και σε στόχο.

Είναι πλέον το «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης» εναντίον της Ρωσίας και του αραβικού κόσμου.

Με αυτό τον τρόπο, αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη παρακάμπτει τα προσκόμματα που έβαζε συστηματικά η Τουρκία –ελέω ΝΑΤΟ- στη συμμετοχή και το ρόλο της Κύπρου στα ευρωπαϊκά αμυντικά σχέδια.

«Ειδικά σήμερα, ενόψει της ανησυχητικά έκρυθμης κατάστασης στο Λίβανο, είναι σημαντικό ότι χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία μπορούν να χρησιμοποιούν τις αμυντικές εγκαταστάσεις της χώρας μας» λέει χαρακτηριστικά το ΔΗΣΥ

Τι είπε ο Ν.Αναστασιάδης

Με την υπογραφή της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας στην ΕΕ (PESCO) δημιουργείται για πρώτη φορά μια ασπίδα προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ευρωπαϊκού συνόρου από τις όποιες έξωθεν επεμβάσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας πως «συνεπώς εξουδετερώνεται και το βασικό επιχείρημα της Τουρκίας ότι η εδώ παρουσία του τουρκικού στρατού θα συνέβαλλε στην προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας από έξωθεν επεμβάσεις». 

«Δημιουργείται για πρώτη φορά, λόγω και της γεωστρατηγικής θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια ασπίδα προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ευρωπαϊκού συνόρου από τις όποιες έξωθεν επεμβάσεις», ανέφερε.

«Δεν είναι επιθετική αλλά αμυντική συμφωνία, και αυτό έχει πάρα πολλή σημασία. Και συνεπώς εξουδετερώνεται και το βασικό επιχείρημα της Τουρκίας ότι η εδώ παρουσία του τουρκικού στρατού θα συνέβαλλε στην προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας από έξωθεν επεμβάσεις», επεσήμανε, σημειώνοντας πως «με τη σημερινή πράξη η Ευρώπη αναλαμβάνει πλέον, με τη μετεξέλιξη βεβαίως, ενεργό ρόλο στη διαφύλαξη και στην καταπολέμηση της όποιας ξένης επιβουλής».

Δείτε Βίντεο από την θύελλα αντιδράσεων στη Κύπρο για την Pesco…






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: