Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

«Τουρκική επίθεση στη Θράκη» – Τουρκικός υβριδικός πόλεμος με ΨΕΠ μέσω…Βουλγαρίας


Ψυχολογική επιχείρηση άριστα οργανωμένη από την Τουρκία με στόχο τόσο την Ελλάδα όσο και την Βουλγαρία βρίσκεται σε εξέλιξη.


Βουλγαρική ιστοσελίδα για άγνωστο λόγο ισχυρίστηκε ψευδώς  ότι 82 τουρκικά άρματα μάχης και 800 Τούρκοι στρατιώτες δεν εγκαταλείπουν τη Βουλγαρία, μετά από άσκηση που έγινε στη βουλγαρική επικράτεια.

Αμέσως όλα τα τουρκικά ΜΜΕ αναδημοσίευσαν την είδηση.
Η δημοσίευση των αρμάτων μάχης ‘Αλτάι’ σε μια ιστοσελίδα της Βουλγαρίας προκάλεσε πανικό στη χώρα, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.
Χιλιάδες Βούλγαροι καταδίκασαν την Τουρκία ζητώντας να αποχωρήσουν τα άρματα μάχης από τη Βουλγαρία, και άναψαν τα κοινωνικά δίκτυα.

Τα κυριότερα κανάλια ειδήσεων της χώρας αναφέρθηκαν σε πηγές του υπουργείου Άμυνας οι οποίες ανακοίνωσαν ότι τα τουρκικά άρματα μάχης δεν συμμετείχαν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία στις ημερομηνίες που έγραφε η ιστοσελίδα, σημειώνει το δημοσίευμα.
Το βουλγαρικό ΥΠΑΜ διέψευσε τα βουλγαρικά ΜΜΕ.
 
«Η διάψευση από το βουλγαρικό ΥΠΑΜ έγινε μετά την αποκάλυψη από βουλγαρικό ιστόχωρο που ανέφερε ότι τα 82 άρματα και πάνω από 800 Τούρκοι στρατιώτες,  που συμμετείχαν στην άσκηση που έλαβε χώρα μεταξύ  του Τοπολοβγκράντ και του (ποταμού) ‘Καμμένα Ρέκα’, δεν φεύγουν από το βουλγαρικό έδαφος.

Η άσκηση κράτησε εννέα ημέρες αλλά με το πέρας της, ήδη πέρασαν τέσσερις ημέρες και δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει το βουλγαρικό έδαφος.

Παρενέβη ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ  και αποκαλύφθηκε ότι  τα τουρκικά στρατεύματα περιμένουν εντολή από την Τουρκία για να μετακινηθούν» λένε τα βουλγαρικά σάιτ που αναδημοσίευσαν την παραπλανητική αυτή είδηση!
 
 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, ενημερώνοντας για το συμβάν, αλλά το παρέπεμψαν στο περιφερειακό αρχηγείο, στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτό σημαίνει  ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να πιέσουν  το τουρκικό κράτος να αποσύρει τα στρατεύματά του από τμήματα της βουλγαρικής επικράτειας».

Το ίδιο το βουλγαρικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις από την βουλγαρική ιστοσελίδα «gudelnews» (τα καλά νέα), που αναδημοσιεύτηκαν και από άλλες ιστοσελίδες προφανώς λόγω παρουσίας σε λίγες μέρες του Ερντογάν .






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: