Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ξεκινάει νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας – Δορυφορική εικόνα από τον κυκλώνα «Ζήνωνα»

 
Το βράδυ δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να πλήξει τα νησιά του Ιονίου με τον Μεσογειακό Κυκλώνα (Medicane) να χτυπάει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση. Επίσης, οι περιοχές που θα πληγούν είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία, η Αχαϊα και η Μεσσηνία.

Το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα.
Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.




 

Το βράδυ το νέο κύμα κακοκαιρίας

Το βράδυ δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να πλήξει τα νησιά του Ιονίου με τον Μεσογειακό Κυκλώνα (Medicane) να χτυπάει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση. Επίσης, οι περιοχές που θα πληγούν είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία, η Αχαϊα και η Μεσσηνία.

Πηγή χαρτών: Poseidon
Όλη η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες και ανάλυση του φαινομένου «Ζήνωνα»
Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και Hurricanes, οι οποίοι συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.
Περιμένουμε επιδείνωση του καιρού με διαδοχικά κύματα ισχυρών έως πολύ ισχυρών καταιγίδων, οι οποίες θα επηρεάζουν κυρίως την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, το Μυρτώο πέλαγος, τον Σαρωνικό κόλπο, την Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες, τις Σποράδες και τη Μαγνησία.
 
 
Ισχυρές βροχές μεγάλης διάρκειας αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, κοντά στον δυτικό Θερμαϊκό κόλπο, δηλαδή στους Νομούς Πιερίας, Πέλλης, Λαρίσης και Ημαθίας. Στα παράκτια και τα ανοιχτά του Θερμαϊκού αναμένονται επίσης ισχυρότατες καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από:
– μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων 
– χαλάζι μέτριου ή μεγάλου διαμετρήματος 
 
-θυελλώδεις ανέμους 
-υδροσίφωνες ή ανεμοστρόβιλους.

Σε επιφυλακή η περιφερειακή ενότητα Πειραιά για την κακοκαιρία
 
 
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας.
Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

Τις επόμενες ώρες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να «χτυπούν» την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού και του Βόρειου Αιγαίου.

Το βράδυ το νεο κύμα κακοκαιρίας




Δείτε τι έγινε το πρωί στο Κερατσίνι








πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: