Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Σημαντική εξέλιξη! Για πρώτη φορά η USAF μίλησε: «ή S-400 ή F-35″

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ και η USAF το είπαν ξεκάθαρα: Αν οι ρωσικοί S-400 ενταχθούν στο τουρκικό οπλοστάσιο θα υπάρξουν σοβαρές «παρενέργειες» που φτάνουν μέχρι την παραλαβή των μαχητικών αεροσκαφών F-35!


Όπως άφησαν να εννοηθεί, δεν θα αποκτήσει η Ρωσία πρόσβαση σε τεχνολογία 5ης γενιάς. Xαρακτηριστικά ειπώθηκε πως το «F-35 θα τεθεί σε κίνδυνο»!

«Εάν η Τουρκία προχωρήσει στην παραλαβή του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, δεν θα επιτραπεί στους S-400 να συνδεθούν με τεχνολογία του ΝΑΤΟ και ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες», ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η Χάιντι Γκράντ, δήλωσε πως οι ΗΠΑ ίσως μελετήσουν ανάλογη κίνηση στο θέμα της απόκτησης και χρήσης των μαχητικών F-35 από την Τουρκία.
 
 
Χωρίς να διευκρινίζει τα επόμενα βήματα που οι ΗΠΑ σκέφτονται να λάβουν, η Γκραντ δήλωσε πως:

«Είναι μια σημαντική ανησυχία όχι μόνο για τις ΗΠΑ, επειδή χρειάζεται να προστατέψουμε την τεχνολογία αυτή της 5ης γενιάς» αλλά για «όλους τους εταίρους μας και συμμάχους μας που έχουν αποκτήσει ήδη το F-35».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία έχει ολοκληρώσει την συμφωνία με τη Ρωσία για τους  S-400, ένα προηγμένο σύστημα πυραύλων ρωσικής κατασκευής .
 
Η παράδοση των ρωσικών πυραύλων θα μπορούσε να έχει δραματικές επιπτώσεις για τη στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με την ηγεσία του ΝΑΤΟ,  η οποία φοβάται ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τους δημοκρατικούς κανόνες και προωθεί μια στενότερη σχέση με δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Η Heidi Grant, αναπληρωτής υφυπουργός του ΥΠΑΜ για τις διεθνείς υποθέσεις, δεν ήταν σε θέση να δηλώσει ποια  ακριβώς πορεία δράσης θα ακολουθήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες αν η Τουρκία παραλάβει τους S-400.

«Ως σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ, δεν έχουμε εξετάσει πραγματικά αυτό το σενάριο ακόμα», είπε σε μια συνέντευξη τύπου.  
 
 
«Θα το εξετάσουμε, εάν πρόκειται να υλοποιήσουν αυτή την παραλαβή . Αλλά τώρα, μπορώ να σας πω ότι οι πολιτικές μας δεν μας επιτρέπουν να είμαστε διαλειτουργικοί με αυτό το σύστημα .

S-400 και F-35 δεν μπορούν να διασυνδεθούν διότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους μας , καθώς και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το σύστημα αεράμυνας και τα οποία έλαβαν τα αεροσκάφη F-35», καταλήγει η ίδια.

Η  Grant συμφώνησε ότι η αγορά S-400 δημιουργεί προβλήματα στην παραλαβή αεροσκαφών  F-35 από την Τουρκία.

«Αυτό είναι μια σημαντική ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί πρέπει να προστατεύσουμε αυτή την τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος .

Το ΝΑΤΟ δείχνει να… δόντια του στην Τουρκία του Ρ.Τ. Ερντογάν και προειδοποιεί πώς αν προχωρήσει η συμφωνία με την Ρωσία για την παραλλαγή των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 τότε αυτομάτως θα καταστεί εχθρός.

Αμερικανοί αναλυτές πιστεύουν πώς ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα κάνει πίσω , ενώ Τούρκοι στρατηγοί είδαν με φόβο και τρόμο την άσκηση «Άρτεμις» που έγινε από δυνάμεις της Συμμαχίας στο Πεδίο Βολής της Κρήτης.

Ξένοι αξιωματούχοι  αναφέρουν πώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν πολλά όπλα στη φαρέτρα τους για να συνετίσουν τον Ρ.Τ. Ερντογάν και ένα από αυτά είναι τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Αν η Τουρκία παραλάβει τα S-400 τότε θα πρέπει να ξεχάσει τα F-35.




Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: