Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Αεροναυμαχία μεταξύ Τουρκίας και LNA στη Λιβύη: Καταρρίφθηκαν 5 τουρκικά drones και 1 του LNA

Τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει μία αεροναυμαχία στη Λιβύη μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA). 


Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής ο LNA έχει καταρρίψει 5(!) τουρκικά drones μέσα σε 24 ώρες και η Τουρκία μόλις 1.

Μάλιστα για να πετύχουν τη μοναδική τους κατάρριψη, οι Τούρκοι χρειάστηκαν πολλές αποτυχημένες προσπάθειες με α/α πυραύλους SM-1 τουλάχιστον ένας εκ των οποίων δεν εξερράγη. 

Χθες, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε ότι η αεροπορική άμυνα του κατέρριψε τέσσερα τουρκικά drones στις πόλεις της Τρίπολης και της Μισράτα.

Άλλο ένα drone φέρεται να καταρρίφθηκε πάνω από τη νότια Τρίπολη την προηγούμενη ημέρα, μετά από απογείωση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Mitiga.

Σύμφωνα με τον LNA, μια τουρκική αεροπορική βάση και αίθουσα ελέγχου πτήσης που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις UAV με έδρα τη Μισράτα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης και ένας αριθμός Τούρκων στρατιωτικών αξιωματικών και συμβούλων σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις στην Ακαδημία Αεροπορίας της Μισράτα.

Συνολικά ο LNA έχει καταρρίψει 23(!) τουρκικά drones Bayraktar TB2, με το καθένα να έχει κόστος 5 εκατομμύρια.

Πριν λίγες ώρες τουρκικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν την είδηση πως οι ισλαμιστές της Τρίπολης κατέρριψαν ένα drone Wing Loong II του LNA. Τελικά αποδείχτηκε πως το drone το κατέρριψε τουρκική φρεγάτα μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. 

Κάποια τουρκικά drones που καταρρίφθηκαν αυτές της ημέρες:
صحيفة المرصد الليبية@ObservatoryLY
 
فيديو | عاجل | المشاهد الأولية من إسقاط القوات المسلحة لطائرة تركية مسيرة من طراز " بيرقدار " كانت مذخرة من قاعدة معيتيقة لشن غارات في محاور جنوب العاصمة . (2/1)
Ενσωματωμένο βίντεο
34 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 

Libya Review@LibyaReview
 

LNA forces down Turkish UAV drone in Qasr Bin Ghsheir, South Tripoli.
Ενσωματωμένο βίντεο
61 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: