Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η Βόρειος Κορέα ετοιμάζεται να δοκιμάσει νέο βαλλιστικό πύραυλο με εμβέλεια 3000 χλμ


Η Βόρειος Κορέα πρόκειται σύντομα να πραγματοποιήσει δοκιμή ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου με εμβέλεια 3000 χλμ.

Η πληροφορία αυτή σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Sankei Shimbun προέρχεται από πηγή που γνωρίζει πολύ καλά τις εξελίξεις στις βορειοκορεατικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης στρατιωτικής παρέλασης στην Βόρειο Κορέα το καθεστώς παρουσίασε 8 νέα πυραυλικά συστήματα. Ένα εξ αυτών ο πύραυλος Musudan θα μπορούσε να αποτελέσει τον ιδανικό φορέα μίας πυρηνικής κεφαλής. 

Την παρέλαση παρακολούθησε και αριθμός ιρανών επισήμων από την εταιρεία Shahid Hemmat Industrial Group, η οποία συμμετέχει ενεργά στην κατασκευή των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν. 

Άλλη μία απόδειξη ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί η δοκιμή του πυραύλου είναι το γεγονός ότι το αμερικανικό Ναυτικό έχει αναπτύξει στο λιμάνι Sasebo της Ιαπωνίας το πλοίο υποκλοπών και παρακολούθησης USS Observation Island. 

Αν η δοκιμή του νέου βαλλιστικού πυραύλου είναι επιτυχημένη θα αποτελέσει σημαντική απειλή για τα κράτη της περιοχής αφού ακόμα και η αμερικανική βάση στην Okinawa θα βρίσκεται εντός του βεληνεκούς του βλήματος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: