Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά o αλβανικός εθνικισμός και αλυτρωτισμός στο Κόσοβο


Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά η κρίση εθνικισμού και αλυτρωτισμού που έχει κυριεύσει την αλβανική πολιτική ελίτ στα βαλκάνια μετά από τη συνέντευξη που έδωσε ο Αρχηγός του αλβανικού κόμματος  “Vetëvendosje” (Αυτοδιάθεση) Albin Kurti σε Γερμανό δημοσιογράφο. 

Το συγκεκριμένο κόμμα θα συμμετάσχει στις εκλογές που θα διεξαχθούν στο Κόσοβο στις 12 Νοεμβρίου.
Όπως εξήγησε στη συνέντευξη του ο Albin Kurti το κόμμα του δεν τάσσεται κατά της διεθνούς παρουσίας στο Κοσσυφοπέδιο όμως όπως επισήμανε “Οι Αλβανοί στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ενιαίο έθνος.

Τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας έχουν τοποθετηθεί δια της βίας”.

Σύμφωνα με το κόμμα Vetëvendosje θεωρείται αυτονόητη η δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας” ή και “Φυσικής Αλβανίας” όπως λένε συχνότερα οι ίδιοι και αυτό το όνειρο το Vetëvendosje θεωρεί ότι είναι ένας από τους βασικούς του στόχους.

Άξιο απορίας πάντως είναι η παντελής απουσίας οποιασδήποτε αντίδρασης από τον διεθνή παράγοντα όσον αφορά όλα αυτά τα αναθεωρητικά οράματα που οι αλβανικοί πολιτικοί κύκλοι καλλιεργούν μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Ειδικότερα στην Ελλάδα ένας ολόκληρος πολιτικός, ακαδημαϊκός και δημοσιογραφικός κόσμος είχε εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την αντίθεση του για τον ελληνικό και το σερβικό εθνικισμό.

Τώρα μπροστά σε αυτόν το δεδηλωμένο αλβανικό εθνικισμό επικρατεί απλά απόλυτη σιωπή σαν να μην φαίνονται τα σύννεφα μίας νέας εθνικιστικής σύγκρουσης στα Σκόπια και στη νότια Σερβία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: