Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Πορεία για τη δίκη των «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ»


Μαζική πορεία διαμαρτυρίας «κατά του τρομονόμου» πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα, την οποία διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Λάρισας».

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 1.500 άτομα, ενώ έντονη ήταν η παρουσία του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι αντιεξουσιαστές μετείχαν στην κινητοποίηση με αφορμή τη δίκη των τεσσάρων φοιτητών, των αποκαλούμενων «Ρομπέν των σούπερ μάρκετ», που έχει οριστεί για την 1η Δεκεμβρίου.


Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές δικάζονται με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής, ενώ στις 9 του ίδιου μήνα, θα γίνει και η δίκη των 11 ανηλίκων που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 και οι οποίοι δικάζονται με κατηγορίες που εμπίπτουν στον «τρομονόμο». Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η δίκη άλλων 8 ενηλίκων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των εν λόγω επεισοδίων, με τις ίδιες κατηγορίες.


Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στους κατηγορουμένους, υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και διαλύθηκαν ήσυχα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: