Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ


Εφ. Μπιρλίκ  18-11-2010
Δεν έχουμε χρήματα, αλλά οι Γερμανοι πουλάνε και εμείς αγοράζουμε άρματα και βόμβες
Τα κατάλοιπα των Γερμανών ήρθαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια συμφωνίας της Ελλάδας με την Γερμανία του 2009, έφτασαν με το πλοίο ¨Μεγάλη Νάπολι¨ στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα 70 από τα 223 τεμάχια αυτοκινούμενα Μ109Α3GΑ2 μεγάλου βεληνεκούς,.
Τα υπόλοιπα 153 τεμάχια από αυτά τα όπλα που αναμένεται να αποτελέσουν την σπονδυλική στήλη του Ελληνικού πυροβολικού, αναμένεται να έρθουν μέσα σε δύο μήνες. Τα όπλα αυτά που υπηρέτησαν για χρόνια στην Γερμανία, πλέον μαζί με τα ανταλλακτικά τους  θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ τα νυν υπηρετούντα θα πάνε για σκραπ.
Και ενώ αναφέρεται πως τα πρώτα αυτά όπλα θα μεταφερθούνε σε μονάδες της Μακεδονίας στην Βόρεια Ελλάδα, τα υπόλοιπα που θα έρθουν και τα οποία είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτά, μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα τοποθετηθούνε σε μονάδες του 4ου Σώματος Στρατού.
Σχόλιο : Να σας πω εγώ τι δεν λέει ο αρθρογράφος ; Πάρτε βρε καμιά μερέντα, φτάνει πια με τα όπλα ! Τόσο καλούς γείτονες έχετε. Τι τα θέλετε ;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: