Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μαυρίστηκε ο δήμαρχος που ήθελε τζαμί στην Εδεσσα


«Ψαχνόταν» για το Γενί Τζαμί και είδε την έξοδο! Οι πολίτες της Έδεσσας μαύρισαν τον επί τρεις τετραετίες «πράσινο» δήμαρχο και πολιτικό σύμμαχο της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη, Γιάννη Σόντρα. 

Ο τελευταίος είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, με πολύ «παράξενες» απόψεις για το σκοπιανό... Μάλιστα, ήθελε να μετατρέψει ένα τέμενος της εποχής της οθωμανικής κατοχής σε πόλο έλξης «για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που θα έρθουν για να το θαυμάσουν». Όπως έλεγε, «με αυτό τον τρόπο θα έρχονται κάθε χρόνο στην πόλη μας μερικά εκατομμύρια ευρώ από την παραμονή Τούρκων τουριστών σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μας έχει χτυπήσει την πόρτα».

Ύποπτη στάση...

Σε μια περιοχή ευαίσθητη, όπου δραστηριοποιούνται έντονα πράκτορες των Σκοπίων και παράγοντες της αποσχιστικής και πρακτόρικης οργάνωσης Ουράνιο Τόξο, ο Σόντρας το είχε παραξηλώσει. Απομάκρυνε προτομές μακεδονομάχων από δημόσια σημεία, οι οποίες κατέληξαν μάλιστα στα... σκουπίδια! Ο Σόντρας ηττήθηκε από τον νεοδημοκράτη Δημήτρη Γιάννου, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι τοπικοί πράκτορες των Σκοπίων, οι οποίοι σε ανακοίνωση που μοίρασαν, υπογράμμιζαν ότι «οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς... Αυτόν με τον ακροδεξιό-αντιμακεδονικό παράνομο πυρήνα και αυτόν με τον υποχωρητικό χαρακτήρα του σημερινού Δημάρχου... Οι ακτιβιστές μακεδόνες του Δήμου Έδεσσας κρούουν τον κώδωνα του εκφασιστικού κινδύνου και προειδοποιούν για τις συνέπειες εκ μέρους των ιδεολογικών απογόνων, αυτών οι οποίοι πότιζαν με ρετσινόλαδο τους αθώους παππούδες μας και κατόπιν τους έστελναν εξορία στα ξερονήσια... Για αυτό καλούν σε συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης σε ένα μέτωπο απώθησης της ακροδεξιάς υπερεθνικιστικής λαίλαπας, η οποία ήδη προετοιμάζει μέτρα προγραφών και διώξεων στη πόλη της Έδεσσας. Για τους παραπάνω λόγους και με τις προαναφερθείσες ενστάσεις είμαστε πεπεισμένοι ότι η επιλογή του Γιάννη Σόντρα αποτελεί την καλύτερη από τις δύο προτάσεις για το μέλλον της Έδεσσας».


Φούμο
Τελικά, οι κάτοικοι της Έδεσσας, απηυδυσμένοι από τον Σόντρα και την πολιτική του «σπόνσορα», τον «μαύρισαν» και οι πράκτορες των Σκοπίων έχασαν τις «προσβάσεις» τους. Προς το παρόν, γιατί όλο και κάποιον άλλον θα ψάξουν να βρουν για να τους κάνει τις εργολαβίες... Τα λεφτά του Σόρος άλλωστε, είναι πολλά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: