Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Περιπολικά χωρίς Λάστιχα αλλά Κανονικά 800.000 Ευρώ σε Σύμβουλο

cebf-ceb1cebbceb5cebeceb7cf8
ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ…


Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η κυβέρνηση διά του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα έφερε την Παρασκευή τροπολογία στη Βουλή ώστε να παρακάμπτεται η… γραφειοκρατία προκειμένου να μπορέσουν τα περιπολικά της Αστυνομίας να προμηθεύονται λάστιχα και καύσιμα:

«Ενα μεγάλο μέρος των περιπολικών έχει μείνει από λάστιχα, λεφτά για να αγοραστούν λάστιχα υπάρχουν, αλλά την αγορά τους καθυστερεί η γραφειοκρατία» εξηγούσε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τόσκας. 


Δεν είναι όμως μόνο για τα λάστιχα και τα καύσιμα των περιπολικών η τροπολογία.


Αφορά, όπως έμαθα, και τα hotspots για τους πρόσφυγες, αφού κάποιες εγκρίσεις και κάποιες αποφάσεις κατά τον υπουργό καθυστερούν.


cebf-ceb1cebbceb5cebeceb7cf82

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές υπήρξαν πληροφορίες ότι πλήρωσαν επιτέλους τον νοτιοκορεάτη, σύμβουλο των υπουργών Οικονομικών (αλλά και του Πρωθυπουργού) Γκλεμ Κιμ. 

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ο νοτιοκορεάτης (τον οποίο μας κουβάλησε εδώ ο Γιάνης Βαρουφάκης) πληρώθηκε μ΄ένα εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό.


Κάπου 800.000 ευρώ για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην κυβέρνηση.


Να σκεφτείτε ότι το ποσό αυτό δόθηκε την ώρα που η κυβέρνηση κάνει περικοπές παντού και μειώνει μισθούς και συντάξεις.


Όπως μου είπαν τον περασμένο Αύγουστο ο ταλαντούχος κ. Κιμ είχε ζητήσει ως συνολική αμοιβή 375.000 ευρώ.


Φαίνεται ότι από τότε διαπραγματεύτηκε την αμοιβή του προς τα πάνω.


Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι εάν στην αμοιβή του αυτή περιλαμβάνονται και τα ταξίδια και γενικά, αυτά που λένε «έξοδα παραστάσεως», τα οποία έως τώρα τα εισέπραττε κανονικά.


ΒΗΜΑτοδότης



ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ…

Με μία… λιτή ανάρτηση στη «Διαύγεια» μάθαμε πόσο θα κοστίσουν στους Έλληνες φορολογουμένους οι «διακεκριμένοι» συμβουλάτορες της ελληνικής κυβέρνησης!

Η ανάρτηση, λοιπόν, αυτή λέει ότι το κράτος «θα προσλάβει διακεκριμένους εμπειρογνώμονες –έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ– για να αναλάβουν το συμβουλευτικό έργο της υποστήριξης της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση της χώρας μας με τους εταίρους μας για την επίτευξη συμφωνίας…


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: