Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΣΑ! Ρωσία και Ελλάδα σε αγαστή συνεργασία και στον σημαντικότατο τομέα της ελαφράς βιομηχανίας

12s12zax--600x374
Στενή συνεργασία είχαν  Ρώσοι και Έλληνες αξιωματούχοι , υλοποιώντας  άκρως εποικοδομητικές συζητήσεις για την δημιουργία ελληνο-ρωσικών κοινοπραξιών, συνεταιρισμών , με σκοπό την διεύρυνση της βιομηχανικής συνεργασίας των δύο χωρών .


Στα πλαίσια του εορτασμού του έτους ελληνο-ρωσικής φιλίας  η ελληνική βιομηχανία επεκτείνεται στην  αχανή ρωσική αγορά, η οποία  μας « ανοίγει  νέες πόρτες» από τον Καύκασο  έως και την μακρινή  Κίνα  γεμίζοντας  μας ελπίδα.

Αξιωματούχοι από τις δύο χώρες   συζήτησαν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ελαφράς βιομηχανίας και των μεταφορών, σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ***  RIA Novosti.

Πρέπει να σταματήσουμε να μεμψιμοιρούμε για την οικονομική λαίλαπα που χτύπησε την χώρα  μας , και με «οδηγό» τον ιδιωτικό τομέα, την ιδιωτική βιομηχανία σε συνεργασία με το κράτος  να ανοιχτούμε  σε άλλους ηπείρους και αγορές.

Άλλωστε αυτό κάναμε από την αρχαιότητα ως έθνος  ,  μια περίοδο κατά την οποία οι Έλληνες έμποροι και βιοτέχνες έλεγχαν όλο το εμπόριο της Μεσογείου θαλάσσης.

Με σύμμαχο το πρώτο εμπορικό στόλο  στον κόσμο και με την δημιουργικότητα μας, πρέπει να  «ανοιχτούμε» στην Ασία η οποία συγκεντρώνει πλέον το μεγαλύτερο όγκο του παγκόσμιου εμπορίου.

Η Ρωσία και μπορεί και θέλει να μας « ξεκλειδώσει» πολλές « πόρτες» ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ελαφρά ελληνική βιομηχανία.  Το ζήτημα είναι και η ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί κατάλληλα ώστε να εκμεταλλευτούν οι Έλληνες  βιοτέχνες την «ευκαιρία»αυτή.

Ενδεικτικό της  τεράστιας σημασίας της ρωσικής αγοράς είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις του …..Β.Σόιμπλε για την Μόσχα,  σύμφωνα με άρθρο από το pentapostagma.gr, ***με τίτλο: Ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι η συνεργασία με την Ρωσία θα σώσει την ΕΕ από την προσφυγική κρίση!, με τις οποίες πλέκει το εγκώμιο της «ρωσικής Αρκούδας».

Τονίζεται ότι στην  ελληνο-ρωσική συνάντηση  παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκεόργκι Καλαμάνωφ, και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Δημήτρης Βελάνης.

Στην συνάντηση αυτή  συζητήθηκε η δημιουργία κοινοπραξιών, συνεταιρισμών με την  συμμετοχή των άλλων τμημάτων και των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με σκοπό την  επέκταση της ρωσικής-ελληνικής συνεργασίας.

«Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τις προτάσεις τους σχετικά με την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της ελαφράς βιομηχανίας, καθώς και στην δημιουργία των κέντρων εφοδιασμού και   μεταφορών στην Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρει η ανακοίνωση .

Μετά την συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου.

Συμφωνήθηκε  επίσης να πραγματοποιηθούν  διυπουργικές συναντήσεις μεταξύ των ρωσικών και ελληνικών εταιρειών για την υλοποίηση κοινών σχεδίων σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς.

Υπενθυμίζουμε ότι μόλις σήμερα ο Ιρανός πρωθυπουργός και ο Ιταλός ομόλογος του υπέγραψαν συμφωνίες ύψους 17 δις δολαρίων.

Η χώρα μας διατηρεί  επίσης πολύ καλές σχέσεις και με το Ιράν , ιδιαίτερα μετά την ενεργοποίηση  της συμφωνίας της προμήθειας μας  φθηνού ιρανικού πετρελαίου .

Έτσι μετά την Ρωσία, μας ανοίγεται ο δρόμος της εμπορικής συνεργασίας και με το Ιράν.  
Η πατρίδα μας δύναται να επιβιώσει από τους Ευρωπαίους «βρυκόλακες» της ΕΕ,   και θα επιβιώσει, αρκεί εμείς ως λαός να το συνειδητοποιήσομε και να πράξουμε αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: