Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ-ΝΕΚΡΩΣΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ-


2451905_631_355

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ!
Δεν υποχωρούν…
Έκλεισαν οι αγρότες, από τις 11:00, την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι, με αποτέλεσμα, για άλλη μία φορά, να έχουν αποκοπεί η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ, ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων. 


Σημειώνεται, ότι είναι κλειστή επ’ αόριστον, από χθες το μεσημέρι, η νέα εθνική οδός στα διόδια του Ισθμού.

 Στο μπλόκο του Ισθμού, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά από αγρότες της Νεμέας και του Φενεού, καθώς και από αγρότες της Λακωνίας από το μπλόκο του Ευρώτα, οι οποίοι έφτασαν από το πρωί στα διόδια του Ισθμού με πολλά αγροτικά αυτοκίνητα.

Στις 12 ακριβώς έκλεισε ο κόμβος της Κουλούρας στην Ημαθία από αγρότες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που τηρούνταν τις προηγούμενες ημέρες και θα παραμείνει κλειστός για 2 ώρες.

agrotes11
Κλειστή και η Εθνική Αθηνών – Κορίνθου
Στο σημείο έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές ενώ ο δρόμος θα μείνει κλειστός επ’ αόριστον. 

Να σημειωθεί ωστόσο ότι για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ανοίγουν και θα κλείνουν, ανά διαστήματα, την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι.

Οι αγρότες κλείνουν τα Τέμπη, την παλιά και νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, τις Αφίδνες και την Εγνατία σε διάφορα σημεία, σκληραίνοντας τη στάση τους για το ασφαλιστικό…

Έκλεισαν οι αγρότες, από τις 11:00, την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι, με αποτέλεσμα, για άλλη μία φορά, να έχουν αποκοπεί η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ, ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων. 

Σημειώνεται, ότι είναι κλειστή επ’ αόριστον, από χθες το μεσημέρι, η νέα εθνική οδός στα διόδια του Ισθμού. 

Στο μπλόκο του Ισθμού, οι αγρότες της Κορινθίας έχουν ενισχυθεί σημαντικά από αγρότες της Νεμέας και του Φενεού, καθώς και από αγρότες της Λακωνίας από το μπλόκο του Ευρώτα, οι οποίοι έφτασαν από το πρωί στα διόδια του Ισθμού με πολλά αγροτικά αυτοκίνητα.

ImageHandler
Κλειστά τα Τέμπη για 3 ώρες
Κλειστά θα είναι σήμερα τα Τέμπη, από 12:00 έως 15:00, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών oι οποίοι κλιμακώνουν σταδιακά τις κινητοποιήσεις τους. 

Σχετική ανακοίνωση για τη διακοπή κυκλοφορίας εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, η οποία για το προαναφερόμενο χρονικό απαγορεύει την κυκλοφορία επί του ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύει εναλλακτικές διαδρομές.

tempi
Ανθοπαραγωγοί έκλεισαν τα διόδια Αφιδνών
Στις 12:00 το μεσημέρι ανθοπαραγωγοί που διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό έκλεισαν και τα δύο ρεύματα στο ύψος των διοδίων στις Αφίδνες στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

 Χθες οι αγρότες – ανθοπαραγωγοί Αττικής γλαστρικών και δρεπτών Ανθοκομικών προϊόντων, παρέταξαν τα φορτηγά τους στο ίδιο σημείο από τις 12:00 μέχρι τις 14:00. 

Για σήμερα δεν έχουν κάνει γνωστή τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. 

Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω παράκαμψης στον Άγιο Στέφανο για όσους έρχονται από Αθήνα και κατευθύνονται προς Λαμία ενώ για όσους πάνε προς Αθήνα, μέσω του κόμβου του Καπανδριτίου.

Αποκλεισμένο το τελωνείο του Προμαχώνα
Για σήμερα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ξεχωρίζει η κινητοποίηση που ξεκινησε στις 11 το πρωί στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. 

Η πόλη των Σερρών «μοιάζει με φάντασμα», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Λίτος, αφού όπως εξήγησε, όλες οι κοινωνικές τάξεις, από εμποροϋπαλλήλους, μέχρι και δικηγόρους και συνταξιούχους «έχουν έρθει εδώ στον Προμαχώνα να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας».

Κλειστή η Εγνατία στο ύψος των Κερδυλλίων
Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. 

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 18:00-21:00 το βράδυ θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Προβλήματα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ημαθία
Αποφασίστηκε η απαγόρευση εισόδου όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που πρόκειται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών, από την Εγνατία Οδό προς την ΠΑΘΕ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα μέσω του ανισόπεδου κόμβου Κλειδίου. 

Για τα ίδια οχήματα ισχύει, επίσης, απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας – Κατερίνης, από τον κόμβο Νησελίου μέχρι τα όρια των νομών Ημαθίας και Πιερίας στο ρεύμα προς Κατερίνη, όπως επίσης για τα οχήματα των παραπάνω κατηγοριών που κινούνται, μέσω του ίδιου κόμβου, επί της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, τα οποία πρόκειται να διέλθουν από τα Τέμπη, απαγορεύεται, εξάλλου, να εισέλθουν και να κυκλοφορούν στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Μελίκης – Κυψέλης – παλιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα προς Κυψέλη, μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Βέροιας.
Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους και ειδικότερα ως εξής:

 είτε Βέροια – Εγνατία Οδός – Κοζάνη – εθνική οδός Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης-ΠΑΘΕ (ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης), είτε Βέροια – Εγνατία Οδός – Κοζάνη – εθνική οδός Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας-ΠΑΘΕ.

Κλείνουν δρόμους και οι αγρότες της Πιερίας
Στον Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Δημαλή, το «μεσημέρι θα κλείσουμε συμβολικά από τις 14:00 και για μια ώρα, ενώ θα παρακολουθούμε στενά τι γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο».

 Υπενθυμίζεται ότι στον Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη.

Συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων και στην Θεσσαλονίκη
Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα κάνουν και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι συμβολικούς αποκλεισμούς. 

Στήθηκε χθες και το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αγρότες και κτηνοτρόφους της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής. 

Οι συμμετέχοντες σε αυτό, δεν προτίθενται να προβούν σε κάποια κινητοποίηση, ωστόσο θα δώσουν «παρών» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00 το βράδυ. 

Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

tempi9
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 09:00
Προχωρούν σε μπλοκάρισμα των δρόμων σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ – Καλούν σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη σύσκεψη που είχαν στη Σίνδο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από 66 μπλόκα της χώρας. 

Οι συμμετέχοντες στη χθεσινή συνάντηση επανέλαβαν ότι δεν προτίθενται να προσέλθουν σε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ ανέφεραν ότι επίσης δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με άλλον πολιτικό αρχηγό από τα υπόλοιπα κόμματα αν προηγουμένως δε λάβουν δεσμεύσεις για τη στάση που θα κρατήσει.

Η συνάντηση στη Σίνδο καλεί, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη στις 3 μ.μ., ημέρα κατά την οποία εγκαινιάζει την έκθεση Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Επίσης, σημείωσαν ότι προχωρούν σε μπλοκάρισμα των δρόμων σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Κλειστά θα παραμείνουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3 μ.μ. τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν το απόγευμα της Τρίτης τα μέλη του μπλόκου σε συνεδρίαση τους.

Μετά τις τρεις θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας.Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή θα οριστικοποιήσει τις επόμενες ενέργειες κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Από τη συνάντηση στη Σίνδο αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία και όπως είπε ο αγροτοσυνδικαλιστής Παναγιώτης Καλογιάννης «εμείς δεν συμμετείχαμε στις τελικές αποφάσεις και άρα δεν τις αναγνωρίζουμε». 

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «παραμένουμε ενωμένοι ως κλάδος γιατί το πρόβλημα είναι ένα και μεγάλο». 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ειδησιογραφικού πρακτορείου επισήμανε «περιμένουμε το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης των Τεμπών που ξεκινά στις έξι και στη συνέχεια θα συζητήσουμε εκ νέου με τα παιδιά. 

Δεν μας χωρίζει τίποτα».

Σημειώνεται, ότι εκτός από το μπλόκο των Τεμπών, αποχώρησαν προσωρινά από τη συνάντηση εκπρόσωποι και άλλων μπλόκων, οι οποίοι ωστόσο μετά από λίγο επέστρεψαν κανονικά στη συνάντηση, όπως διαβάσαμε σε σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πρακτορείου. 

Την ίδια ώρα περισσότερα από 10.000 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα παραμένουν στους δρόμους της χώρας.
Άνοιξαν οι εθνικές οδοί σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία
Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία και στις τρεις εθνικές οδούς, Πατρών – Αθηνών, Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων. 

Νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, αγρότες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς των δρόμων.

Ύστερα από ένα δίωρο αποκλεισμό, οι αγρότες αποχώρησαν από τις εθνικές οδούς σε Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Κεφαλόβρυσο και Ευηνοχώρι. 

Ωστόσο, παραμένουν στα σημεία, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους.
Αποκλεισμένο το τελωνείο του Προμαχώνα
Για σήμερα στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ξεχωρίζει η κινητοποίηση που ξεκινησε στις 11 το πρωί στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. 

Η πόλη των Σερρών «μοιάζει με φάντασμα», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Λίτος, αφού όπως εξήγησε, όλες οι κοινωνικές τάξεις, από εμποροϋπαλλήλους, μέχρι και δικηγόρους και συνταξιούχους «έχουν έρθει εδώ στον Προμαχώνα να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας».

Κλειστή η Εγνατία στο ύψος των Κερδυλλίων
Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. 

Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 18:00-21:00 το βράδυ θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Προβλήματα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ημαθία
Αποφασίστηκε η απαγόρευση εισόδου όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που πρόκειται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών, από την Εγνατία Οδό προς την ΠΑΘΕ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα μέσω του ανισόπεδου κόμβου Κλειδίου. 

Για τα ίδια οχήματα ισχύει, επίσης, απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας – Κατερίνης, από τον κόμβο Νησελίου μέχρι τα όρια των νομών Ημαθίας και Πιερίας στο ρεύμα προς Κατερίνη, όπως επίσης για τα οχήματα των παραπάνω κατηγοριών που κινούνται, μέσω του ίδιου κόμβου, επί της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία, τα οποία πρόκειται να διέλθουν από τα Τέμπη, απαγορεύεται, εξάλλου, να εισέλθουν και να κυκλοφορούν στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Μελίκης – Κυψέλης – παλιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα προς Κυψέλη, μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Βέροιας.

Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους και ειδικότερα ως εξής: είτε Βέροια – Εγνατία Οδός – Κοζάνη – εθνική οδός Κοζάνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης-ΠΑΘΕ (ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης), είτε Βέροια – Εγνατία Οδός – Κοζάνη – εθνική οδός Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας-ΠΑΘΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: