Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κορυφαίος Σύμβουλος Πούτιν: Οι ΗΠΑ Θέλουν να Αποδυναμώσουν τη Ρωσία… Ο Παγκόσμιος Στόχος

ceb3-cf80ceb1ceb3---700x424
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, αποκάλυψε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν αποδυναμωμένη τη Ρωσία, έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στον τεράστιο ορυκτό πλούτο της.


Η επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Nikolai Patrushev ήρθε με φόντο την αντιδυτική ρητορική μετά την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσιγκτον και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ρόλο της Μόσχας στην κρίση της Ουκρανίας.

Σε μια συνέντευξη στο BBC Panorama, ο Adam Szubin, γραμματέας των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την τρομοκρατία και τα οικονομικά εγκλήματα, κατηγόρησε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως συγκεντρώνει τον μυστικό του πολούτο από διεφθαρμένες πρακτικές εδώ και «πολλά, πολλά χρόνια».

«Η Ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει θέσει ως στόχο την παγκόσμιας κυριαρχία», δήλωσε ο Patrushev, πρώην επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) και μακροχρόνιος σύμμαχος του Πούτιν, στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets.

«Δεν χρειάζονται μια ισχυρή Ρωσία. Αντίθετα, θα πρέπει να αποδυναμώσουν τη χώρα μας όσο το δυνατόν περισσότερο.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, δεν αποκλείεται η διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο σε πλουσιότερες πόρους για τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο Patrushev.

Η Ρωσία είναι η έκτη μεγαλύτερη κάτοχος αποθεμάτων αργού πετρελαίου στον κόσμο και το φυσικό της αέριο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο, οριακά χαμηλότερο από εκείνο του Ιράν, σύμφωνα με τα στοιχεία της BP, ένα από τα πιο σεβαστά στον κλάδο.

Ο Patrushev τελειώνοντας επανέλαβε την ανησυχία της Μόσχας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, που αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: