Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ο «άξονας του κακού» στα Βαλκάνια που θα αιματοκυλήσει την Ευρώπη

isis-3
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλοι οι αξιωματούχοι μιλάνε  σχετικά με την εμφάνιση στην Ευρώπη στρατοπέδων  εκπαίδευσης τζιχαντιστών μαχητών.


Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ υπάρχουν  ανεπίσημα στοιχεία για την εμφάνιση ενός τέτοιου  στρατοπέδου  στο Βέλγιο, το οποίο  θεωρείται και ως η πρωτεύουσα της τζιχάντ  στην Ευρώπη , το πρόβλημα παραμένει στα Βαλκάνια , αναφέρει σχετικό *** δημοσίευμα.

Για αυτόν τον λόγο ,  η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτικών αναλυτών θεωρούν ότι,  η μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη προέρχεται από την Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η οποία σε τρεις εβδομάδες πρόκειται να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας στο pentapostagma.gr, με τίτλο: ***Αιφνιδιαστικά ετοιμάζουν και την Βοσνία για ένταξη στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το κέντρο γεωπολιτικών αναλύσεων Carnegie με έδρα την Μόσχα , και τον ειδικό αναλυτή Alexei Malashenko, στα δυτικά Βαλκάνια οι τζιχαντιστές είναι πολύ  ευκολότερο να δημιουργήσουν  στρατόπεδα εκπαίδευσης, λόγω του γεγονότος ότι σε αυτές τις χώρες υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα  δυτικά Βαλκάνια είναι ο βασικός «χώρος» στον οποίο πραγματοποιείται το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών,  που διακινούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Γνωρίζουμε επίσης ότι στο έδαφος της βαλκανικής χερσονήσου, υπάρχει ένα ισχυρό κίνημα των Ουαχάμπι, που «ενώνει» την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.

Όπως είναι γνωστό, οι χώρες αυτές δεν ανήκουν  στην ΕΕ, αλλά έχουν μια στενή επαφή μαζί της . Η Αλβανία έχει ήδη λάβει το καθεστώς της επίσημης υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, ενώ η  Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο είναι πιθανές υποψήφιες για προσχώρηση.

Τυχόν βιαστική  ενσωμάτωση αυτών των βαλκανικών χωρών στην ΕΕ θα παρέχει απεριόριστες ευκαιρίες για ένοπλη δράση σε όλες αυτές τις ακραίες μουσουλμανικές οργανώσεις, οι οποίες σε μικρός χρονικό διάστημα θα εξαπλωθούν σαν επιδημία στην Ευρώπη.

Οι ειδικοί λένε ότι η  ΕΕ   δεν αντιλαμβάνεται και δεν κατανοεί την ύπαρξη και  την οργάνωση των στρατοπέδων αυτών στα Βαλκάνια , και ασχολείται κυρίως  με την πρόσληψη.
Αυτό αποτελεί μέγα λάθος το οποίο θα πληρώσουν τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων κατοίκων , ειδικά αυτά που διαβιούν στις μεγαλουπόλεις.

Είναι γνωστό επίσης ότι στην Ιταλία λειτουργεί ένα   τρομοκρατικό δίκτυο που στρατολογεί άτομα  αλβανικής υπηκοότητας.
Η  Βοσνία έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε άντρο της  ισλαμικής τρομοκρατίας,   κάτι το οποίο έχει δραματική επίπτωση σε όλα τα Βαλκάνια.

Υπάρχουν συνεχώς και νέες πληροφορίες ότι ο ισλαμικός στρατός έχει παρεισφρήσει σε αυτήν την φτωχή  χώρα, μετατρέποντας την σε στρατιωτική βάση για τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη.
Οι περισσότεροι Βόσνιοι Μουσουλμάνοι είναι μετριοπαθείς , αν και ένα μικρό ποσοστό έχει «αγκαλιάσει» τις  πιο συντηρητικές ερμηνείες του Ισλάμ, μετά το αιματηρό πόλεμο της Βοσνίας πριν από δύο δεκαετίες.

Το κύριο θέμα όμως είναι ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των αμερικανικών και ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας,  οι τζιχαντιστές του ISIS ,  σχεδιάζουν μία μεγάλη μαζική τρομοκρατική ενέργεια πριν την  τελική μάχη το 2016.

Πιθανόν θα πρόκειται για ένα μαζικό «κτύπημα» σε κάποια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με εκατοντάδες θύματα, το οποίο θα επηρεάσει άμεσα την κοινωνική ζωή στην ευρωπαϊκή “ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: