Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ

Recep Tayyip Erdogan

«Μπούρδες» χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Τούρκος εκπρόσωπος στη στρατιωτική επιτροπή της Συμμαχίας

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στο προσφυγικό με την Τουρκία να σκληραίνει τη στάση της και να μην εφαρμόζει τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, όπως αποκάλυψε χθες το crashonline.gr (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε έκτακτη ενημέρωση των δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι μέχρι αύριο η Τουρκία θα έχει υπαναχωρήσει από τις θέσεις όσον αφορά στην εφαρμογή της πολιτικής απόφασης που λήφθηκε πρόσφατα στο ΝΑΤΟ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο κ. Καμμένος στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος εκπρόσωπος στη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης Γερμανίας-Ελλάδας-Τουρκίας προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες των προτάσεων προς την στρατιωτική επιτροπή ειπε οτι όσα λέει η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν πρόκειται να εφαρμοστούν και χρησιμοποιήσε τον όρο «bullshit» («μπούρδες»).

Επισημαίνεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μέχρι αύριο η στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εχει βγάλει την αποφάση της προκειμένου να καθοριστούν τα επιχειρησιακά σχέδια και οι κανόνες εμπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: