Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Το pronews.gr "γέννησε" το PRONEWS και αλλάζει-πάλι-το τρόπο ενημέρωσης των Ελλήνων! 

ProNewsGennisi
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ MHNIAIO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "PRONEWS

της Συντακτικής Ομάδας
Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς ανοδικής πορείας το pronews.gr, το διάδοχο domain name από τον περασμένο Αύγουστο του αγαπημένου ιστορικού defencenet.gr, όχι απλώς έχει καταφέρει να εμπεδώσει ως τίτλος την παρουσία του στο χώρο του ελληνικού διαδικτύου, αλλά κινείται με ρυθμούς ανώτερους και από αυτούς του "προγόνου" σχήματος, έχοντας μεταξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ γενικής ενημέρωσης.

Μία διαδυκτιακή ενημερωτική πλατφόρμα με πολλές καινοτομίες, η οποία στη νέα της μορφή ξεπέρασε σύντομα τα ελληνικά σύνορα με αναδημοσιεύσεις των ρεπορτάζ του από μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων (Ria Novosti, Sputnik, Reuters κλπ.)

Ευρισκόμενο πάντα στην πρώτη πεντάδα των ελληνικών ενημερωτικών ιστοσελίδων και ενίοτε πολύ κοντά στην πρώτη θέση, έκλεισε το 2015 με 17.434.000 (!) διαφορετικούς αναγνώστες από τους οποίους το 8% προήλθε από το εξωτερικό, βάσει των στοιχείων του google analytics! 

Πρακτικά όποιος Ελληνας είχε σύνδεση σε desktop, laptop ή φορητή συσκευή tablet ή κινητού, διάβασε τουλάχιστον ένα άρθρο του pronews.gr μέσα στο 2015! 

Με χρόνο παραμονής στην σελίδα πάνω από 7 λεπτά (!) όταν ο μέσος χρόνος παραμονής των υπολοίπων ιστοσελίδων της πρώτης πεντάδας δεν ξεπέρασε τα 4,5 λεπτά! Και με πιστότητα αναγνωστών κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή: Το 71,5% των αναγνωστών μας είναι direct! 

Δηλαδή δεν μπαίνουν στην σελίδα ούτε ευκαιριακά, ούτε από αναπαραγωγή social media. Μπαίνουν γιατί θέλουν να διαβάσουν το pronews.gr

Με οκτώ micro-site στην δομή του (μοναδική ελληνική ιστοσελίδα που η δομή της περιλαμβάνει την απαιτητική παρουσία micro-site, δηλαδή site-in-the-site) και με συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας των ειδήσεων και του lay-out της ιστοσελίδα, έχει αποδεδειγμένα κερδίσει μια θέση στο "top-5" των ενημερωτικών ιστοσελίδων βάσει όλων των ποιοτικών στοιχείων που συλλέγονται, επεξεργάζονται και παρουσιάζονται από τον πλέον αξιόπιστο φορέα για κάτι τέτοιο, την ίδια την Goοgle!

Και όχι από τις συνήθεις ελληνικές εταιρείες "μέτρησης" με άγνωστα εργαλεία, αλλά γνωστές διασυνδέσεις και επ'αμοιβή μετρήσεις...

Ηδη ο Φεβρουάριος "κλείνει" με 2 εκατ. διαφορετικούς (πραγματικούς, ε;) αναγνώστες! Κοι τα "συνήθη" εκπληκτικά ποιοτικά στοιχεία.

Κατόπιν αυτών η ομάδα του pronews.gr (κι επειδή μας αρέσει αυτό που κάνουμε και λατρεύουμε να επικοινωνούμε μαζι σας) αποφάσισε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Οντας από "μήτρα" περιοδικών, αλλά και ημερήσιων εφημερίδων οι περισσότεροι της ομάδας και εκδίδοντας ήδη για περισσότερες από δύο δεκαετίες περιοδικά, θεωρήσαμε ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε μαζί σας και από ένα άλλο σημείο: Την έντυπη έκδοση του pronews.gr, το PRONEWS, προσαρμοσμένου σε ύλη στις ανάγκες ενός μηνιαίου πολιτικού περιοδικού!

Που θα δημοσιεύει μια πληροφορία ή μια ανάλυση στην 1η του μήνα, αλλά θα εξακολουθεί να είναι  επίκαιρη και στις 31 του ίδιου μήνα και όχι μόνο!

Και -πάντα- με την "ψυχή" του pronews.gr μέσα.

Δηλαδή δεν φοβόμαστε.

Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε, ούτε για το παρακράτος που έχουν στήσει οι ξένες μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, ούτε για τις "βαρονίες" του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε για το πολιτικό παιχνίδι που παίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες,ούτε πολλά άλλα ανάλογα.

Με ουσιώδη ρεπορτάζ για την Ορθοδοξία, αλλά και με απόψεις ανθρώπων της Τέχνης για την παρακμή που "πνίγει" την χώρα.

Ενα πολιτικό περιοδικό, πολύ διαφορετικό από τα άλλα, λίγα, έτσι ή αλλιώς, πολιτικά περιοδικά που κυκλοφορούν.

Φιλοδοξία μας ήταν η σχεδίαση και η κυκλοφορία ενός μετά-ιντερνετικού περιοδικού. Πρακτικά του πρώτου μετά-ιντερνετικού περιοδικού.

Νομίζουμε ότι μόνο μια μεγάλη ενημερωτική διαδικτυακή πλατφόρμα θα μπορούσε να εκδώσει ένα μετά-ιντερνετικό έντυπο.

Με σαφή χαρακτηριστικά που να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό μετα-ιντερνετικό: Ανάλυση και πληροφορία συμπυκνωμένα όχι σε ατελείωτα κείμενα, αλλά σε ουσιώδη ρεπορτάζ.

Και με πραγματικές πληροφορίες

Το χαρτί είναι ακριβό, εμείς δεν είμαστε πλούσιοι και οι έντυπες μπαρούφες σε συνδυασμό με τον δημοσιογραφικό ναρκισσισμό και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση, το μόνο που αποτέλεσμα που έχουν είναι να λερώνουν το χαρτί με μελάνι.

Εμείς αυτό δεν θέλουμε να μας αφορά.

Η σχεδίαση είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που έχετε συναντήσει σε άλλα ελληνικά έντυπα.

Εχοντας επιλέξει ενσυνείδητα ένα μεγάλο σχήμα, το PRONEWS θα είναι από την 1η Μαρτίου το μεγαλύτερο σε μέγεθος ελληνικό περιοδικό στα πρότυπα του V-Magazine ή του Wallpaper.

Μεγάλο σχήμα, συμπυκνωμένη πληροφόρηση, ανάλυση "to the point".
Και πληροφορία με ουσία.

Και βέβαια ένα μετα-ιντερνετικό περιοδικό πρέπει να έχει και ένα άλλο στοιχείο: Χαμηλή τιμή. Με μόλις τρία (3!) ευρώ τον μήνα, το PRONEWS θα κάνει πράξη, ένα από τα βασικά μότο του: Μεγάλο Περιοδικό - Μικρή Τιμή.
Γιατί και ένα περιοδικό PRONEWS; Τι θα έχει περισσότερο από την ιστοσελίδα; Πολλά. Αλλωστε το λέει κι ο λαός: "Θα στα πω χαρτί και καλαμάρι". Δηλαδή θα πούμε πράγματα που αξίζει να καταγραφούν και πέρα από το digital τμήμα.
Αλλωστε και μόνο ότι θα βρίσκετε κάθε μέρα στο περίπτερο της γειτονιάς σας το PRONEWS σε περιοδικό, είναι ένας λόγος να αισθάνεστε ότι είστε ακόμα πιο δυνατοί.
Γιατί το PRONEWS, είστε εσείς.
Δεν υπάρχουν ούτε εφοπλιστές, ούτε βιομήχανοι, ούτε μεγαλο-κατασκευαστές, ούτε τράπεζες από πίσω του.

Εσείς το κάνατε μεγάλο το pronews.gr και εσάς υπηρετεί.
Με τα καλά του και τις ατέλειές του.

Το ίδιο και στο έντυπο PRONEWS.
Στο πρώτο τεύχος, δεν έγιναν όλα τέλεια-αλλά πιστέψτε μας-αυτό έχει την μικρότερη σημασία.

Είναι "καθαρό" το μήνυμα, πεντακάθαρες και πραγματικές οι δεκάδες πληροφορίες, σοβαρές και όχι σοβαροφανείς οι αναλύσεις και οι άνθρωποι που μιλάνε στις συνεντεύξεις, έχουν "κάτι να πουν". Και αυτή είναι η ουσία.

Εδώ είμαστε για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο, μαζί σας πάντα...
Από την Τρίτη 1η Μαρτίου και κάθε 1η του μήνα, το PRONEWS φιλοδοξει να δώσει νέο νόημα στο παλιό σύνθημά μας: "Για να μαθαίνετε αυτά που σας κρύβουν"...

Ολοι μαζί θα καταφέρουμε να δώσουμε και στην έντυπη ενημέρωση αυτό που δώσαμε στην διαδικτυακή: Ουσία και λόγο ύπαρξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: