Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

“Χαστούκι” Ναυάρχου στον Πάγκαλο για όσα είπε για τα Ίμια: “Είναι γελοίος”!

Αντιναύαρχος-ε.α-ΠΝ-Σήφης-Μανουσογιαννάκης856-pagkalos-1
Ο Αντιναύαρχος ε.α ΠΝ Σήφης Μανουσογιαννάκης απαντά με κείμενό του στον Θεόδωρο Πάγκαλο για τα όσα είπε για τα Ίμια σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο ACTION.


Το κείμενο του κ.Σήφη Μανουσογιαννάκη είναι ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ:

Ο Θ. Πάγκαλος είναι γνωστός.
Έχει καταδικαστεί από τον Ελληνικό λαό στην αφάνεια.
Δεν είνα πια πολιτικός.
Είναι μια γραφική φιγούρα που αναζητά την δημοσιότητα σε τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφους για να μην πάψει να υπάρχει.

Και τούτο γιατί βαρύνεται (μαζί με τον Πρωθυπουργό που τον είχε επιλέξει για Υπουργό του) για τον χειρισμό δύο υποθέσεων που είχαν οδηγήσει την πατρίδα μας σε εθνική ντροπή. Την υπόθεση Οτσαλάν και την υπόθεση των Ιμίων.

Είναι λογικό από την μεριά του να αμύνεται.
Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεται την θέση στην οπία έχει περιέλθει.
Από το 1996 επέλεξε σαν μέσω της άμυνας του την επίθεση εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ναυάρχου Χ.Λυμπέρη. Φαίνεται ότι θεώρησε ότι αυτός είναι ο αδύναμος κρίκος.

Ξεχνά όμως ότι πάνω από τον Α/ΓΕΕΘΑ υπήρχαν οι άμεσα πριστάμενοι του Υπουργός και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, πρόσωπα πολιτικά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης.
Ο Ναύαρχος Χ.Λυμπέρης δεν έκαμε τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη αυτών των δύο προϊσταμένων του.

Στην συνέντευξη προς τον Γ. Τράγκα στο σταθμό ACTION είπε ότι “αν μας αναγνωρίσει κάτι η ιστορία είναι ότι εκείνο το βράδυ δεν σκοτώθηκε κανείς”.
Είναι γελοίος.

Είπε ακόμα ” ότι όταν ο Στόλος απέπλευσε προς το Αιγαίο είχαμε ήδη επιτύχει συμφωνία”.
Υπονόησε τι;
Οτι οι Ένοπλες Δυνάμεις αυτενέργησαν και προεκάλεσαν τα γεγονότα που επακολούθησαν.
Όμως δεν έχουν έτσι τα πράγματα.

Στις 10:45 της 30ης Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού με συμμετοχή των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Αμυνας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Τύπου και Α/ΓΕΕΘΑ .

Θέμα ήταν η αξιολόγηση της κατάστασης και η λήψη αποφάσεων στη διαχείρηση της κρίσης. Αποφασίστηκε να γίνουν κατευναστικές δηλώσεις οι οποίες και έγιναν σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι,τόσο από τον Γ. Αρσένη όσον και από τον Θ. Πάγκαλο.

Παρ’ όλα αυτά ο Γ. Αρσένης ενέκρινε τον απόπλου του στόλου που πραγματοποιήθηκε στις 13:30 περίπου της ίδιας ημέρας.
Όπως ενέκρινε την επιστροφή της Φ/Γ ΥΔΡΑ που συμμετείχε στις επιχερήσεις του ΝΑΤΟ στην Βοσνία και την ετοιμότητα για επιστροφή των C-130 που συμμετείχαν στις ίδιες επιχερήσεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εργαλείο στα χέρια της κυβερνήσεως που το χειρίζεται ανάλογα με τους στόχους που επιθυμεί να επιτύχει σε περιπτώσεις κρίσεων.
Ο χειρισμός γίνεται μέσω των λεγομένων Κανόνων Εμπλοκής.

Εάν λοιπόν είχε επιτευχθεί συμφωνία όπως λέει ο Θ.Πάγκαλος τότε η κυβέρνηση είχε την δυνατότητα να μην επιτρέψει τον απόπλου του στόλου.
Εάν παρά το ότι η κυβέρνηση είχε επιτύχει συμφωνία, ο στόλος απέπλευσε αυτοβούλως τότε κάτι δεν πήγαινε καλά στην κυβέρνηση του εκσυγχρονιστή Κ. Σημίτη.
Αλλά ο στόλος δεν απέπλευσε αυτοβούλως.
Απέπλευσε με βάση διαταγές και εγκρίσεις των πολιτικών προισταμένων του.

Οι ευθύνες ας αναζητηθούν στα πολιτικά πρόσωπα αν κάποτε σ’ αυτό το κράτος αναζητηθούν.
ΣΗΦΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Αντιναύαρχος ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια: