Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η ΜΙΤ «ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ» ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Τούρκος ο βομβιστής αυτοκτονίας – Στη Συρία τα… έριχνε η Τουρκία

pasas
«Βόμβα» στο… παλάτι του Σουλτάνου έβαλε η ΜΙΤ, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας.


Ειδικότερα, τη στιγμή που ο Ερντογάν υποστήριζε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε το θάνατο την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα ήταν Σύριος, τελικά τα αποτελέσματα εξετάσεων δείχνουν ότι ο δράστης ήταν γεννηθείς στην Τουρκία (!).

«Η έκθεση του DNA εκδόθηκε… Το DNA του βομβιστή ταυτοποιήθηκε με εκείνο του πατέρα του Αμπντουλμπακί. Φαίνεται πως ο βομβιστής ήταν ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, αυτό γράφει η έκθεση» είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΜΙΤ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας επειδή τα αποτελέσματα της έκθεσης δεν έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα.

Όπως είπε ο ίδιος, η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία.

Επισημαίνεται ότι το όνομα Σομέρ το είχε αναφέρει η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK)» όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της την Παρασκευή.

Τέλος σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε αρχικά κατονομάσει τον βομβιστή αυτοκτονίας ως τον Σαλίχ Νετζάρ, έναν Σύρο πρόσφυγα, ενώ οι τουρκικές αρχές επέμειναν χθες εκ νέου στους «αδιαμφισβήτητους» δεσμούς του δράστη με τους Κούρδους παραστρατιωτικούς της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: