Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ερντογάν αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» του ΝΑΤΟ λένε οι Αμερικανοί !!

tilefwniki-epikoinwnia-ompama-erntogan-kai-stiriksi.w_l666
Οι  χώρες του ΝΑΤΟ προβληματίζονται μετά από μια   νηφάλια ματιά στον συνεχώς αυξανόμενο  κατάλογο των εγκλημάτων του Τούρκου Προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  και αργά η γρήγορα θα αποφασίσουν  κατά πόσον  «χρειάζονται»  έναν τέτοιο σύμμαχο στην πραγματικότητα, γράφει η Huffington Post.


Ο Τούρκος Πρόεδρος φοβούμενος εξωτερικούς εχθρούς,  δεν πρόσεξε ότι ο βασικός κίνδυνος προέρχεται από το εσωτερικό, αλλά τώρα έχει  το θράσος να ετοιμάζεται να επιτεθεί εξαπολύοντας ένα  Γ “Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζουν οι Αμερικανοί *** δημοσιογράφοι.

Μέχρι πρόσφατα, τα κράτη  μέλη του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσαν να φανταστούν  ότι «ένας» από αυτούς θα πρόδιδε  τους «άλλους».

Η Συμμαχία δεν έχει καν επίσημο μηχανισμό για την αποβολή μιας χώρας από την συμμαχία , εάν η συμπεριφορά της «βγει» εκτός ελέγχου.

Αλλά τώρα αυτή η στιγμή έχει φτάσει.
Η Τουρκία «απομακρύνεται» από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας  τους τρομοκράτες  του «ισλαμικού  κράτους»,  στον αγώνα κατά της Δύσης.

Όταν ο Ερντογάν ήρθε στην εξουσία, η χώρα έκανε  μια απότομη στροφή προς τον αυταρχισμό και τον  θρησκευτικό  συντηρητισμό.

Ο  ίδιος έχασε πολλούς «φίλους» και άρχισε να ασχολείται με την αντιπαράθεση με τους Κούρδους, την  οποία δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει.

Και ενώ οι συγκρούσεις αυτές μετατρέπονται σε  όλο και πιο τεταμένες, οι δρόμοι των πόλεων της Τουρκίας αποτελούν παγίδες, βόμβες  εκρήγνυνται , και η  Τουρκία ετοιμάζεται για εισβολή στην Συρία.

Παρόλα  αυτά, ο   Ερντογάν συνεχίζει να απαιτεί  την άνευ όρων υποστήριξη του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, οι χώρες της συμμαχίας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενδώσουν  στις προκλήσεις της Άγκυρας και πρέπει να απαιτήσουν να συμμορφωθεί η Τουρκία στις διατάξεις της συμμαχίας.

«Το Συμβούλιο του Βορείου Ατλαντικού πρέπει να αποβάλει  επίσημα την  Τουρκία από το ΝΑΤΟ πριν η  αμείλικτη  τουρκική επιθετικότητα συμπαρασύρει την διεθνή κοινότητα στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», τονίζει το άρθρο. !!

Άργησαν λίγο οι Αμερικανοί αλλά κατανόησαν με ποιούς ακριβός «έμπλεξαν».
Την ίδια στιγμή οι Οθωμανοί Τούρκοι απαιτούν από το ΝΑΤΟ και την Ελλάδα να κυριαρχήσουν πλήρως στο Αιγαίο , απαιτώντας ότι «θέλουν».

Πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρουν ότι τα «ψωμιά» του Τούρκου Προέδρου είναι λίγα», διότι ο ίδιος τα βάζει με μεγαλύτερες δυνάμεις από τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: