Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΡΩΝΟΥΝ το Αιγαίο οι Τούρκοι! «Δοκιμάστηκε» και παραδόθηκε στην τουρκική αεροπορία το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου CORAL

CU5U5NqUkAIBZo_
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )


Το κινητό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου CORAL, το οποίο κατασκευάστηκε από την  εταιρεία ASELSAN , παραδόθηκε στην τουρκική πολεμική αεροπορία χθες σε επίσημη τελετή, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής ***εφημερίδας milliyet.com.

Αυτό που είναι γνωστό σε όλους τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες είναι ότι πριν παραδοθεί ένα τέτοιου τύπου σύστημα , πραγματοποιούνται εκτεταμένες  εξαντλητικές δοκιμές , ακόμα και επί «πραγματικών συνθηκών μάχης».

ΟΙ Τούρκοι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όλους τους  προηγούμενους μήνες «σάρωναν» στην κυριολεξία τα ελληνικά νησιά δοκιμάζοντας το νέο σύστημα.     

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: ***ΚΙΝΔΥΝΟΣ- Τοποθετούν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου «Koral» απέναντι από τα νησιά μας οι Τούρκοι!, είχαμε αναφέρει ότι από το Φθινόπωρο οι Τούρκοι είχαν τοποθετήσει απέναντι από τα νησιά μας το σύστημα αυτό προφανώς για να το δοκιμάσουν στην πράξη.

Μιλάμε  για  ένα ολοκληρωμένο  σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών ( εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων)  SIGINT, καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας , εναντίον της χώρας μας, με εμβέλεια τουλάχιστον 100 χλμ .
ceb5cebbceb9cebacebfcf80cf84ceb5cf81cebf-cf80c
Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με την χρήση του συστήματος αυτού  διαθέτει  την τρομερή δυνατότητα παρεμβολής ( ηλεκτρονικού πολέμου και επιχειρήσεων SIGINT) και στις τρεις διαστάσεις , θάλασσα , στεριά και αέρα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές δυνάμεις που εδρεύουν  στα νησιά  «πρώτης γραμμής»( Χίος , Μυτιλήνη , Ρόδος, Κως, Κάρπαθος,Λήμνος, Σαμοθράκη, Καστελόριζο) , αλλά και τα υπόλοιπα 15 νησιά  που για τους Τούρκους αποτελούν «γκρίζες ζώνες»,  είναι  εδώ και  πολύ καιρό κύριοι» αποδέκτες» των εκτεταμένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι Τούρκοι θα μπορούν να « παρεμβάλουν « και να παρακολουθούν   τις επικοινωνίες μας και ,  τις πτήσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας,  αλλά και  πολιτικές πτήσεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν !

Η  τουρκική Υπογραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών και η αμυντική εταιρεία Aselsan υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή και παράδοση  του συγκεκριμένου  συστήματος «Απομακρυσμένης Ηλεκτρονικής Υποστήριξης / επίθεσης (Land SOJ) CORAL, επί κινητού οχήματος.

Η ASELSAN κατασκεύασε το σύστημα αυτό στην Πανεπιστημιούπολη του  Gölbaşı υλοποιώντας όλες τις απαιτήσεις  που ζητήθηκαν από την ηγεσία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας . Στην χθεσινή  τελετή, παρευρέθη ο Τούρκος ΑΓΕΑ  Πτέραρχος   Αμπιντίν Ουνάλ και πολλοί  προσκεκλημένοι .

Ο Υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας  Ισμαήλ Ντεμίρ ,  στην ομιλία του κατά την τελετή, δήλωσε ότι ο ηλεκτρονικός πόλεμος είναι μέρος  του επιχειρησιακού περιβάλλοντος, και η  ανίχνευση των απειλών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της  τουρκικής αεροπορίας  .
CU5U5MAU8AAEcto
Το σύστημα CORAL ελέγχει και μπλοκάρει στόχους στην στεριά , τον αέρα και την θάλασσα με ειδικές κινητές  πλατφόρμες που σταθμεύουν σε «συγκεκριμένα σημεία», μαζί με την  υποστήριξη επιθετικών συστημάτων , συστημάτων  αυτοπροστασίας, και συστημάτων   jammer.

Ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε την τεράστια  σημασία της τεχνολογικής επάρκειας της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, αναφέροντας « ότι οι δυνάμεις ασφαλείας που αγωνίζονται στην «περιοχή», και οι ένοπλες δυνάμεις μας, θα δρουν  ακόμα πιο  αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Το σύστημα  CORAL έχει περάσει πάνω από χίλια τεστ.!!

Ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN , στην ομιλία του τόνισε ότι  οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK) καλύπτουν  πλέον πλήρως τις  ανάγκες τους  στον τομέα της  ηλεκτρονικής άμυνας με μοναδικές τεχνολογικές λύσεις.
Ο ίδιος τόνισε ότι  το σύστημα CORAL είναι το τελικό προϊόν πάρα πολλών  προσπαθειών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο τουρκικός στρατός  έχει την  ευκαιρία να αναπτύξει ένα  εθνικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που  μπορεί να βελτιώσει τις δυνατότητες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων , όσο  πολύ λίγες χώρες του κόσμου .

Το Κινητό Ηλεκτρονικό Σύστημα Πολέμου CORAL , είναι τοποθετημένο σε  στρατιωτικά  τακτικά οχήματα, τα οποία  διαθέτουν  την δυνατότητα  δράσης σε  μια ευρεία ζώνη συχνοτήτων.
Το CORAL  αποτελείται από το  Σύστημα Υποστήριξης Ηλεκτρονικών (CORAL ED) και το σύστημα   Ηλεκτρονικής επίθεσης (CORAL ET) .

Περιττό να τονίσουμε ότι η Τουρκία αποκτά τεράστιο  πλεονέκτημα στο Αιγαίο, και στους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να πράξει οποιαδήποτε  επιχείρηση  όπου και όποτε το  » επιθυμεί».




***εφημερίδας milliyet.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: