Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Έπιασε «πάτο» ο ΣΥΡΙΖΑ: Κατάρρευση 18% στη Θεσ/νίκη

«Λευκή πετσέτα» σε Αθήνα & Πειραιά από τον Τσίπρα


Ολοκληρώνονται υποχρεωτικά από το νόμο μέχρι αύριο το βράδυ η δημοσιποίηση των δημοσκοπήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επί της ουσίας η τελευταία που θα δει το φως της δημοσιότητας είναι η αποψινή στον ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες και η σημερινή δημοσκόπηση στο κανάλι του Φαλήρου θα δείξει διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο στις 7 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

 
Η γενικότερη εικόνα και η αίσθηση που υπάρχει στην πολιτική πιάτσα αλλά και την κοινωνία είναι ότι η ΝΔ θα κερδίσει με μια διαφορά από 6%-7%.

Tην ίδια στιγμή, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι οι επιλογές Τσίπρα τόσο για τον δήμο Αθηναίων (Νάσος Ηλιόπουλος), όσο και για τους δήμους Θεσσαλονίκης και Πειραιά (Νοτοπούλου, Μπελαβίλας), καθώς και οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα δοθεί η μάχη των εντυπώσεων, ήταν επιλογές ήττας.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει το βράδυ των εκλογών να έχει να αντιμετωπίσει -εκτός από τη μεγάλη διαφορά στις κάλπες του Ευρωκοινοβουλίου- μια οδυνηρή ήττα στις δημοτικές εκλογές και τον χάρτη των περιφερειών να έχει βαφτεί σχεδόν εξ ολοκλήρου γαλάζιος.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
 
Η νέα δημοσκόπηση της Opiniol Poll που διενεργήθηκε για τον δήμο Θεσσαλονίκης και δίνει ισχυρότατο προβάδισμα 18% στη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που έλαβε μέρος από 20 Μαΐου έως 22 Μαΐου, με αναγωγή στα άκυρα η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33,4%, έναντι 15,4% του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 3,3% και το ΚΚΕ με 3%. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου λαμβάνει 2,7%, η ΜεΡΑ 25 του Γιάννη Βαρουφάκη 2,4%, το Ποτάμι 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1% και οι ΑΝΕΛ 0,5%.

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει πρωτιά στον Νίκο Ταχιάο και την δεύτερη θέση στον Γιώργο Ορφανό, ενώ κατατάσσει τέταρτη στην κούρσα την Κατερίνα Νοτοπούλου.
 
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ταχιάος λαμβάνει ποσοστό 18% έναντι του 16,8% του Γιώργου Ορφανού. Ακολουθούν ο Κώστας Ζέρβας με 12,6% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με 12,4%.

Με αναγωγή, τα ποσοστά αυτά διαμορφώνονται ως εξής: Νίκος Ταχιάος: 19,1% Γιώργος Ορφανός: 17,7%, Κώστας Ζέρβας: 13,4% και Κατερίνα Νοτοπούλου: 13,1%.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες προβολής της εκλεκτής του Μαξίμου, φαίνεται πως οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη στην κυρία Νοτοπούλου.

Ανίκητος ο Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά ανησυχητική και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ, τον Χρήστο Γιαννούλη, για να αντιπαρατεθεί με τον σημερινό περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στις πρόσφατες έρευνες που έγιναν (Metrisis Poll) ο κ. Τζιτζικώστας βρίσκεται στο 46,1%, έναντι μόλις 12,4% του κ. Γιαννούλη, που προκάλεσε την κοινή γνώμη στη Βόρεια Ελλάδα λόγω των δηλώσεών του για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους φασίστες που αντιδρούν…

Οι διευκρινίσεις που έδωσε εκ των υστέρων δεν φάνηκαν να πείθουν και η μάχη για την περιφέρεια φαίνεται να εξελίσσεται σε μάχη χωρίς αντίπαλο για τον κ. Τζιτζικώστα.

«Λευκή πετσέτα» στην Αθήνα και στον Πειραιά

Η μάχη της Αθήνας και η υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και η υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα στον Πειραιά, απέναντι στον Γιάννη Μώραλη, θεωρήθηκαν από την αρχή της εκλογικής μάχης επιλογές ήττας.

Στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με ένα θηριώδες ποσοστό της τάξης του 38% (Alco), ενώ και σε αυτήν την περίπτωση η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, που αναζητούσε τον «άχαστο», αλλά προφανώς δεν τον βρήκε, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, δεν φαίνεται να περνάει στον δεύτερο γύρο. Δεύτερος είναι ο Παύλος Γερουλάνος από το ΚΙΝΑΛ και ακολουθεί ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Στον Πειραιά, οι έρευνες (Marc) δείχνουν ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» και νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης συγκεντρώνει το 34% και προηγείται του υποψηφίου της ΝΔ Νίκου Βλαχάκου, ο οποίος φτάνει στο 22,8%.

Πίσω και αρκετά μακριά ο Νίκος Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 13,4% και έπονται με χαμηλότερα ποσοστά η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου με 5,1%, ο Θανάσης Διαβολάκης με 2,2% και ο Κωνσταντίνος Νιζάμης με 0,9%.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: