Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

FT: «Ασχημα νέα για Ερντογάν - Αν ακυρώσει τους S-400 η Ρωσία θα κτυπήσει Τούρκους στρατιώτες στην Ιντλίμπ»

FT: Ο Ερντογάν βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος


Την ωμή αλήθεια αποκάλυψαν πριν λίγο οι FT καθώς αναγνώρισαν την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο Ρ.Τ.Ερντογάν για τους S-400.

Αν ο πρόεδρος της Τουρκίας υποχωρήσει από την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος, τότε εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ αλλά και αλλού κινδυνεύουν με ισοπέδωση.

Οπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη παρακάτω ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατόπιν συμφωνίας με την Ρωσία έχει αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις σε πάνω από 10 φυλακια στην Ιντλίμπ.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανεπτυγμένες τουρκικές δυνάμεις σε Αφρίν, περιμετρικά της Μάνμπιτζ αλλά και άλλες έτοιμες για προέλαση ανατολικά του Ευφράτη.

Ολα αυτά δεν θα μπορέσουν να συμβούν αν ο Ερντογάν ακυρώσει ή καθυστερήσει τους S-400 .
 
Ας δούμε αναλυτικά το δημοσίευμα των FT.
Τον κίνδυνο να εξελιχθούν σε μια μεγάλη κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι κόντρες της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για την προμήθεια των S-400 και των F-35 επισημαίνουν οι Financial Times.

Το κυβερνών κόμμα του Eρντογάν βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο να χάσει την Κωνσταντινούπολη, καθώς η οικονομική πρωτεύουσα των 16 εκατ. κατοίκων της Τουρκίας ετοιμάζεται για νέες δημοτικές εκλογές μετά την ήττα του υποψηφίου του Τούρκου προέδρου, του Μπιναλί Γιλντιρίμ στις 31 Μαρτίου.

Αλλά, όπως αναφέρει η έγκυρη βρετανική εφημερίδα«πιο άμεση απειλή για τον Ερντογάν είναι η διαμάχη με την Ουάσιγκτον για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Άγκυρας».  

Oι απειλές της Ουάσιγκτον
Aμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε προθεσμία μέχρι τα μέσα Ιουνίου στην Τουρκία να ματαιώσει την αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, ειδάλλως θα βρεθεί αντιμέτωπη με βαριές κυρώσεις, ενώ μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω και η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι ρωσικοί πύραυλοι είναι ασύμβατοι με τα νατοϊκά συστήματα και συνιστούν μεγάλη απειλή για τα μαχητικά 5ης γενιάς F 35, καθώς με την ανάπτυξή τους η Μόσχα θα αντλήσει κρίσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία stealth των υπερσύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών.

Η Ουάσιγκτον έχει βάλει στον πάγο την παράδοση των πρώτων τεσσάρων από τα συνολικά 100 F-35 που έχει παραγγείλει η Τουρκία και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναστείλει την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα προηγμένα μαχητικά.

«Η επισφράγιση της συμφωνίας για τους S-400 θα ήταν ένας διπλωματικός θρίαμβος για τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Θα άνοιγε μια τρύπα στην αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ υπονομεύοντας ίσως ακόμη και την ασφάλειά του», σχολιάζουν οι Financial Times.

Αν και ο Ερντογάν εμφανίζεται ανυποχώρητος ως προς τη συμφωνία για τους S-400 η Τουρκία ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τα αμερικανικά αντίποινα βάσει της Νομοθεσίας για την Αντιμετώπιση των Εχθρών της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

Αναλυτές έχουν επισημάνει ότι η προμήθεια των S-400 θα σηματοδοτήσει την απομάκρυνση της Άγκυρας από την Ουάσιγκτον και την ευθυγράμμιση των συμφερόντων της με εκείνων της Μόσχας.

Κινδυνεύουν Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ
Την ίδια ώρα στη Συρία «ο Ερντογάν είναι υποχρεωμένος στον Πούτιν» στο πλαίσιο ενός εύθραυστου τρίπολου εξουσίας -μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν- στη χειμαζόμενη από τον πόλεμο χώρα.

«Αν ο Eρντογάν αφήσει τους Ρώσους στα κρύα του λουτρού για τους S-400, ο Πούτιν μπορεί να εντείνει την επίθεση της ρωσικής Αεροπορίας κατά του τελευταίου θυλάκου αντίστασης των ανταρτών στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου η Τουρκία έχει πολλά στρατιωτικά φυλάκια (σσ θα τους κτυπήσει)...», επισημαίνει το άρθρο, τονίζοντας ότι η κατοχή από την Άγκυρα θυλάκων στην περιοχή γύρω από το Ιντλίμπ είναι εφικτή μόνον με την ανοχή της Ρωσίας.

Και καταλήγει:
«Ο Ερντογάν μπορεί να είναι ρεαλιστής. Έγινε φίλος με τον Πούτιν το 2016 όταν η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό πάνω από τα σύνορά της με τη Συρία. Επίσης βελτίωσε τις σχέσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι, απελευθερώνοντας έναν Αμερικανό πάστορα, που κατηγορείτο για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας το 2016.

Αλλά βρίσκεται ανάμεσα σε δύο φωτιές την ώρα που η ανάπτυξη της Τουρκίας σταμάτησε, παραχωρώντας τη θέση της σ’ έναν καλπάζοντα πληθωρισμό, υψηλή ανεργία κι ένα νόμισμα που καταρρέει κι τελειώνουν τα αποθεματικά σε ξένο συνάλλαγμα.

Αν όλα αυτά έρθουν σε σύγκρουση τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ άσχημα για τον Τούρκο ηγέτη»...


Δείτε τι συμβαίνει στην Ιντλίμπ



 

Ενσωματωμένο βίντεο
ELINT News@ELINTNews
 
Very accurate bombing by the Syrian and Russian militaries once again, very precise munitions being used, obvs trying to avoid civillian casualties, all very very legal... oh wait
133 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: