Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Έφυγε από τη ζωή ένας από τους “Ήρωες Χωρίς Παράσημα” της Κύπρου!

Έφυγε από τη ζωή ένας από τους 344 Καταδρομείς που συμμετείχαν στην επιχείρηση ΝΙΚΗ το 1974, στην Κύπρο.


Ο Κώστας Τερζάκης, η κηδεία του οποίου θα γίνει αύριο στον Αΐμονα Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνης στη μία το μεσημέρι.
 
Ήταν ένας από τους πολεμιστές μας που περίμεναν 43 ολόκληρα χρόνια για τους αναγνωρίσει η Ελληνική Πολιτεία ότι πολέμησαν!

Τον Μάϊο του 2017 ο τότε ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε ανακοινώσει την απόφαση για την αναγνώριση της συμμετοχής τους στην πολεμική επιχείρηση:

“Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και η επιχείρηση της ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ ήταν επίσημες πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έπεσαν κατά τη διάρκεια ασκήσεων, αλλά κατά τη διάρκεια εθνικής αποστολής, υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως πέφτουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όταν δίνουν τη μάχη για την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία, για τη σημαία και το Σταυρό, εκπληρώνοντας τον όρκο που κάνουν όταν κατατάσσονται ως στρατιώτες”.

Μαζί με τους νεκρούς μας αναγνωρίζεται και η συμμετοχή όσων εκείνες τις δύσκολες μέρες έπαιξαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα.


Όπως είχαμε γράψει με αφορμή τις δηλώσεις Καμμένου  “ίσως θα ΄πρεπε αυτές οι πολεμικές επιχειρήσεις στις οποίες χάσαμε πολεμιστές και κερδίσαμε ήρωες να αξίζουν ένα κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία ιστορίας.


Ειδικά για την αποστολή ΝΙΚΗ, ο σύλλογος comandos1974.gr  εδώ και πάρα πολλά χρόνια δίνει μάχη για να κάνει το ελληνικό κράτος τα αυτονόητα για όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτοκτονίας με τα NORATLAS.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: