Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

29 Μαίου 1453: Διοικητής 16ης ΜΠ Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης: ''Δεν έχουμε τελειώσει, το σπαθί που το τρέμουν βγαίνει, περιμένουμε την ώρα...''

29 Μαίου 1453: Διοικητής 16ης ΜΠ Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης: ''Δεν έχουμε τελειώσει, το σπαθί που το τρέμουν βγαίνει, περιμένουμε την ώρα...'

'

29 Μαΐου 1453 ''Η Πόλις Εάλω''. Αποφράδα ημέρα για όλο τον Ελληνισμό, η Κωνσταντινούπολη πέφτει στα χέρια των Οθωμανών.


Ο τελευταίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος πεθαίνει πάνω στη μάχη, υπερασπιζόμενος τα τείχη της πόλης.

Πριν λίγες ημέρες στο ακριτικό Διδυμότειχο, γιόρτασαν για ακόμη μία χρονιά, τη μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.



Αντί του οποιουδήποτε ιστορικού αφιερώματος για την ημέρα, επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε το βίντεο με τον συγκλονιστικό, πατριωτικό χαιρετισμό στην εκδήλωση, του Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη, ο οποίος μίλησε για τα τείχη της πόλης και το σπαθί που σύμφωνα με τις προφητείες και τους λαϊκούς θρύλους, βγαίνει από το θηκάρι.



''Δεν τελειώσαμε ακόμη, χρωστάμε, το σπαθί που τρέμουν, σιγά - σιγά βγαίνει, περιμένουμε την ώρα. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε, να πιστεύουμε στα ιδανικά μας και την Ελληνική Σημαία'', ήταν τα λόγια του Στρατηγού του Βορείου Έβρου, που καταχειροκροτήθηκε από τους κατοίκους της ακριτικής πόλης.



Να σημειώσουμε ότι το διάστημα εκείνο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η νυχτερινή άσκηση ''ΟΥΡΑΝΟΣ'' (Διαβάστε ΕΔΩ), την οποία είχε παρακολουθήσει ο Στρατηγός Ιλαρίδης.



Δείτε το βίντεο του kranosgr με τον συγκλονιστικό χαιρετισμό:


 
You might also like:


thesecretrealtruth.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: