Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας για την Ελλάδα: «Θέλετε να διασπάσετε το ΝΑΤΟ, μην εμπλέκεστε στο Αιγαίο»

 Σφοδρή επίθεση από το Πεντάγωνο

Σφοδρή σύγκρουση έχουμε ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία για Ελλάδα και Κύπρο.

Οι δύο υπερδυνάμεις κάνουν τα πάντα για να έχουν επιρροή στα δύο κράτη του Ελληνισμού, καθώς έτσι μπορούν να ελέγχουν μια ολόκληρη περιοχή που ξεκινάει από τα Στενά, μετέπειτα στο Αιγαίο και φθάνει μέχρι την Α. Μεσόγειο.
 
Ρωσία-Τουρκία από τη μια, Ελλάδα-ΗΠΑ από την άλλη σε μια διένεξη που όλα δείχνουν πως θα οδηγήσει σε πολύ θερμές καταστάσεις. «Proxy war” ή ο κλασικός πόλεμος δια αντιπροσώπων των Μεγάλων Δυνάμεων.

Τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Γεωπολιτικά, με την σχεδόν ευθεία σύγκρουση μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας.

Δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα.
Αφορούν όλη τη Βαλκανική.

Και δεν έχουν να κάνουν μόνο με στρατιωτικές βάσεις, εμπορικές αρτηρίες και αγωγούς μεταφοράς ενέργειας.

Έτσι λοιπόν,*** οι ΗΠΑ πέρασαν στην «αντεπίθεση» με κατηγορηματικό τρόπο στις κατηγορίες της Μόσχας περί ανάπτυξης και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίας εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων στις σχέσεις Άγκυρας – Ουάσινγκτον.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ
 
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Eric Pahon, ανέφερε ότι διεξάγονται τακτικά τέτοιου είδους επιχειρήσεις με χώρες εταίρους και συμμάχους εντός NATO για τη βελτίωση του βαθμού διαλειτουργικότητας και την ενίσχυση των σχέσεων.

Το ελληνικό λιμάνι αποτελεί βασικό δίαυλος εισόδου στις χώρες των Βαλκανίων και της Νότιας Ευρώπης στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εννέα ασκήσεις.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική προπαγάνδα η οποία ισχυρίζεται πως οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στρατιωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι εντελώς ψευδείς και έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν ένα επιζήμιο χάσμα ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου κατέστησε σαφές πως οι Ρώσοι προωθούν μια εκστρατεία «διάσπασης» της συμμαχίας του NATO και των κρατών-μελών του και πως θα παραμείνουν σε και θα σε επιφυλακή για ενδεχόμενες, τέτοιου είδους, ρωσικές προσπάθειες.

 
Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί ψέματα και παραπληροφόρηση για να καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων, ενώ το Πεντάγωνο θα συνεχίσει να επισημαίνει και να διαψεύδει τέτοιους είδους πληροφορίες, όπως στην εν λόγω περίπτωση περί συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Το pressing της Ουάσιγκτον προς την Αθήνα όπως καταλαβαίνουμε είναι λογικό. Με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια να λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας, καθιστά αυτομάτως τη «γειτονιά» της Ελλάδας ως μείζον πεδίο γεωπολιτικής — και όχι μόνο — αντιπαράθεσης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου, Έλιοτ Ένγκελ, ο οποίος βρέθηκε στην Κύπρο, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Eιλικρινά, με τις κακόβουλες μηχανορραφίες της Ρωσίας, αναζητούμε φίλους που μοιράζονται τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες με εμάς — τη δημοκρατία.

Υπάρχουν πάντοτε πράγματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Δεν είμαι του ύψους ή του βάθους, αλλά θεωρώ ότι οι ΗΠΑ και η Κύπρος έχουν πολλούς κοινούς στόχους που αφορούν τη δημοκρατία».

Στην ουσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια σύγκρουση ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις για την επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κλιμακωθεί ο διπλωματικός «πόλεμος» ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία, μην ξεχνάμε πως τα συμφέροντα στην περιοχή είναι τεράστια!

,*** οι ΗΠΑ πέρασαν στην «αντεπίθεση» 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: