Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Η Ίμβρος, η Τένεδος και οι τούρκικες χυδαιότητες

σχόλιο Γ.Θ :
Όταν δεν ξερίζωναν τον Ελληνισμό με γενοκτονίες και σφαγές, τον ξερίζωναν με τον τρόπο που θα διαβάσετε.

Υπάρχει όμως και Θεός. Θα ξαναγυρίσουμε στις εστίες μας.

Οι πνευματικοί νόμοι αργούν, αλλά κάποτε έρχονται... 


Στο Βόρειο Αιγαίο, δύο ιστορικά Ελληνικά νησιά, η Ίμβρος και η Τένεδος, αφού υποδουλώθηκαν επί τέσσερις αιώνες στους Τούρκους, παραχωρήθηκαν το 1923 με την συνθήκη της Λοζάννης στην κυριαρχία της Τουρκίας, με τη συμφωνία όμως, τα νησιά αυτά να αυτοδιοικούνται, χωρίς να ληφθεί υπόψη αυτών που γνώμονα την αδικία χαράσσουν αιματοβαμμένα σύνορα βάσει των συμφερόντων τους, ότι τα νησιά αυτά κατοικούντο έως τότε από 10.000 Έλληνες.


Η μεν Ίμβρος είχε πληθυσμό 100% Έλληνες, η δε Τένεδος είχε Έλληνες κατοίκους σε ποσοστό 80%, που ζούσαν στη γη αυτή και την κληρονόμησαν από τους ενδόξους προγόνους τους, που με τους κόπους τους είχαν χτίσει τα σπίτια και είχαν καλλιεργήσει τα χωράφια τους.

Δεν τα είχαν κλέψει από κανέναν, ούτε είχαν σφάξει κανέναν για να αρπάξουν το βιός του!!!...


Και ενώ μέχρι τότε, ομιλείτο από τα αρχαία χρόνια η Ελληνική γλώσσα, και δεν υπήρχε άλλη γλώσσα στα νησιά αυτά, που ήταν γεμάτα από Ελληνικό πολιτισμό, Ελληνικά σχολειά και Ορθόδοξες Εκκλησίες, το τουρκικό «παρα-κράτος» από το 1923 εφάρμοσε μια βρώμικη «πολιτική» που αποσκοπούσε στο να διώξει με κάθε τρόπο τους Έλληνες, εμμένοντας στην «γραμμή» να εξαφανισθεί καθετί το Ελληνικό.


Διότι η ιστορία διδάσκει ότι κάθε τόπος, που ήταν Ελληνικός (Πόλη, Πόντος, Μικρασία, Ρωμυλία, Β. Ήπειρος κ.λ.π.), υπέφερε τα πάνδεινα από επίδοξους κατακτητές, που μόλις καταλάμβαναν τα ιστορικά αυτά Ελληνικά μέρη, τότε μόνο ησύχαζαν όλοι και ουδείς ενοχλούσε ξανά τους «κατακτητές»!!!


Αμέσως λοιπόν, μετά την συνθήκη για την Ίμβρο και την Τένεδο, οι Τούρκοι άρχισαν από την επόμενη κιόλας ημέρα τις «μπαγαποντιές» κατά των ανυπεράσπιστων Ελλήνων ομήρων, για τους οποίους αδιαφορεί προκλητικά μέχρι και σήμερα το αθηναιοκεντρικό κράτος μας, όπως κάνει και για τους Έλληνες των Σκοπίων, της Β. Ηπείρου, της Πόλης κ.λ.π.



Συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας – γραφής, που έδωσε τα πάντα στον αγνώμονα κόσμο και αντ’ αυτής καθιερώθηκε η τουρκική γραμματεία που δεν έχει προσφέρει τίποτα απολύτως στο παγκόσμιο στερέωμα.


Για να εγκαταλείψουν τα δύο νησιά οι Έλληνες, επινοήθηκε το Emitme programmi, που μεταξύ άλλων απαγόρευε να κατέχουν οι Έλληνες περιουσιακά στοιχεία με αποτέλεσμα να δημευθούν και να απαλλοτριωθούν χιλιάδες στρέμματα και κτίρια σε εξευτελιστικές τιμές που δωρίθηκαν σε Τούρκους έποικους που κουβαλήθηκαν.


Το ένα τετραγωνικό απαλλοτριωμένης γης αποζημιωνόταν στην τιμή του 1/3 της αξίας ενός αυγού, ή στην τιμή μισής εφημερίδας!!!


Κάνουν σύστημα τον εποικισμό, φέρνοντας λιμοκτονούντες Τούρκους για να μείνουν σε νέους οικισμούς που δημιουργεί το «παρα-κράτος». Κηρύσσουν δασικές τις εκτάσεις που είχαν βοσκότοπους οι Έλληνες (τα δάση τους μάραιναν), απαγορεύοντας τη βοσκή και εξουδετερώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την Ελληνική κτηνοτροφία. Αφαιρούσαν την υπηκοότητα από τους Έλληνες που πήγαιναν στο εξωτερικό για σπουδές, ώστε να μην μπορούν να ξαναγυρίσουν πίσω!



Εν συνεχεία κάνουν φυλακές για βαρυποινίτες που παραδόξως ήταν ανοιχτές και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και οπλισμένοι(!!!) για να δημιουργούν προβλήματα στους Έλληνες, όλα αυτά τα αποβράσματα της Τουρκίας.


Ακόμα και τα ονόματα των νησιών άλλαξαν, λες και τα βρήκαν από τον «μπαμπά» τους. Gokceada «βάφτισαν» την Ίμβρο και Borcaada την Τένεδο, απαγορεύοντας στους Έλληνες να τα ονομάζουν με τα πανάρχαια Ελληνικά ονόματά τους.


Στα σχέδια αφελληνισμού των νησιών, περιλαμβάνονταν πυροβολισμοί για εκφοβισμούς στα Ελληνικά χωριά, τρομοκρατία, απαγόρευση κάθε είδους διαμαρτυρίας, ξυλοδαρμοί, κακοποιήσεις, απειλές, δολοφονίες!


Με την ραδιούργα «πολιτική» των Τούρκων, απόμειναν σήμερα μερικές μόνο εκατοντάδες ηλικιωμένων Ελλήνων να φυλάνε Θερμοπύλες στα δύο αυτά μαρτυρικά νησιά. Σημάδια των διώξεων που δέχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες είναι η εγκατάλειψη, οι γκρεμισμένες Εκκλησίες και τα ρημαγμένα σχολειά, καθώς και οι Τούρκοι έποικοι που έφερε το «παρα-κράτος» για να αλλοιώσει τον Ελληνικό πληθυσμό.



Παρακαλώ, ας βγει ένας πρώην ή νυν πολιτικός του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ας πει τι έκανε το Ελληνικό κράτος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που τους άφησε βορά στα απάνθρωπα ένστικτα των «φίλων» γειτόνων.



Στρατής Ανδριώτης

σχόλιο Χάρη Καρολίδη:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΕ, ΓΙΩΡΓΟ.
ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΓΙΑ ΙΜΒΡΟ ΤΕΝΕΔΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΒΙΩΣΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1960, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ ΩΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΕΝΑ 80% ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΛΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΜΕ ΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ

Υ.Γ.
ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟ 1960 Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: