Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ξεκινά διαβούλευση για 5.000 γιλέκα

Ξεκινά διαβούλευση για 5.000 γιλέκα

Δημόσια διαβούλευση, επί των τεχνικών προδιαγραφών για προμήθειες του Δημοσίου «Αλεξίσφαιρα Γιλέκα Εσωτερικού 

-Εξωτερικού Τύπου για την Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε από την Τρίτη, 24 του μήνα, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και η οποία θα λήξει στις 6 Ιουνίου. 

Η διαβούλευση, όπως ανακοινώθηκε, αφορά συγκεκριμένα την προμήθεια 5.000 αλεξίσφαιρων των οποίων ο προϋπολογισμός απόκτησής τους θα ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ. 


Η επιτροπή που δημιουργήθηκε στις 13 Απριλίου για τον προσδιορισμό των προδιαγραφών των νέων γιλέκων παρέδωσε το πόρισμά της την περασμένη εβδομάδα και η ηγεσία της Αστυνομίας το παρέπεμψε στο Ανάπτυξης για τη διεξαγωγή της διαβούλευσης. 

Στο πόρισμα της επιτροπής της Αστυνομίας περιέχονται οι απαιτήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που θα προμηθευτεί, ο τύπος τους, οι εργονομικές απαιτήσεις και ο τρόπος δοκιμών, ενώ προορίζονται -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα- «για την προστασία των αστυνομικών σε περίπτωση ανταλλαγής πυρών».

Η επεξήγηση του πορίσματος μπορεί να φαίνεται περίεργη, όμως κατά τους ειδικούς είναι αναγκαία, αφού με αυτή τη διατύπωση καλύπτονται και διαμετρήματα βολίδων που ως τώρα δεν «συγκρατούνταν» από τα υπάρχοντα στην ΕΛ.ΑΣ. αλεξίσφαιρα, όπως για παράδειγμα οι σφαίρες των 7,65 μιλιμέτρ.

Τα πιστοποιητικά αποδοχής που πρέπει -κατά το ίδιο πόρισμα- να κατατεθούν από τον κατασκευαστή-προμηθευτή των αλεξίσφαιρων γιλέκων μαζί με την προσφορά του πρέπει να είναι:

• Πιστοποιητικό ISO 9001:2000 ή νεότερο για την κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλέκων από αρμόδιο κρατικό φορέα όπου θα αναφέρεται: 

α) Ο φορέας που πραγματοποίησε την πιστοποίηση, 
β) η χρονολογία πιστοποίησης, 
γ) η ημερομηνία λήξης της πιστοποίησης και
δ) ο αριθμός της πιστοποίησης.

• Πιστοποιητικό βαλλιστικών δοκιμών ενός διαπιστευμένου εργαστηρίου και

• πιστοποιητικό βαλλιστικών δοκιμών.

Η όλη κατασκευή, υπογραμμίζεται στο πόρισμα, πρέπει να διέπεται από εργονομική σχεδίαση και υψηλή λειτουργικότητα, με απόλυτη προσαρμογή στο σχήμα του σώματος και χωρίς να θυσιάζεται η άνεση, η ευκολία φορέματος και η κινητικότητα, αφού το αλεξίσφαιρο γιλέκο αποτελεί επιχειρησιακό μέσο παθητικής προστασίας του φέροντος.

Όλες τις λεπτομέρειες για τις διαβουλεύσεις των τεχνικών προδιαγραφών επί των προμηθειών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: www.gge.gr στην ένδειξη – Διαβουλεύσεις – Σχέδια Τεχνικών Διακηρύξεων – Τεχνικές Προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: