Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κρίσιμες ώρες στη Τουρκία.Συνελήφθη ο επόμενος Αρχηγός της ΠΑ!




ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθη ο αρχηγός των «Ακαδημιών Πολέμου» της Τουρκίας, πτέραρχος Μπιλκίν Μπάλανλι με την κατηγορία της συμμετοχής στο σχέδιο συνωμοσίας «Βαριοπούλα».

Ο Μπάλανλι είχε απολογηθεί στον εισαγγελέα και η απόφαση της σύλληψης του ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την απολογία του.

Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται εν ενεργεία «τετράστερος» στρατηγός κατηγορούμενος για συνωμοσία ενάντια στην κυβέρνηση.

 


Ο πτέραρχος Μπαλανλί ήταν το επικρατέστερο όνομα που θα αναλάμβανε τη διοίκηση της τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας στις κρίσεις του Αυγούστου.

 

Οι ανακριτικές Αρχές της Τουρκίας έχουν καλέσει για κατάθεση άλλους οκτώ εν ενεργεία αξιωματικούς, εκ των οποίων οι έξι στρατηγοί.  

Ολοι τους κατηγορούνται για τη συμμετοχή στο σχέδιο Βαριοπούλα» που ως τελικό στόχο είχε την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

 


Η πρόσφατη ματαίωση δύο σημαντικών αεροναυτικών ασκήσεων «Θαλασσόλυκος και Έφεσος» από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, είχε αποδοθεί στην ενόχληση των στρατηγών απέναντι στην κυβέρνηση για τις ασταμάτητες ανακρίσεις αξιωματικών.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: