Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι Αγανακτισμένοι σήμερα "τιμούν" τον Θ.Πάγκαλο

 Σε όλη την Ευρώπη διαδηλώνουν σήμερα οι Αγανακτισμένοι, καθώς χιλιάδες πολίτες από πολλές χώρες της ΕΕ αναμένεται να κατακλύσουν τις πλατείες των πόλεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην Ελλάδα τιμώμενο πρόσωπο είναι ο - ποιος άλλος; - Θεόδωρος Πάγκαλος!

Συντονίσθηκαν μέσω Facebook και Twitter να κατέβουν σήμερα στους δρόμους και τις πλατείες για «την Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου», όπως την αποκαλούν.

«Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω για να ακουστούμε όλοι με μια φωνή», αναφέρεται σε μήνυμα στο διαδίκτυο. 

Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετέχουν 26 χώρες και 100 πόλεις.

Αμείωτος παραμένει μετά από τέσσερις ημέρες ο αριθμός των Ελλήνων διαδηλωτών, αρκετοί από τους οποίους με σλίπινγκ μπαγκ και σκηνές διανυκτέρευσαν χθες στην πλατεία Συντάγματος.

Στο πλευρό των Αγανακτισμένων τάσσεται επισήμως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με επιστολή του ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».

Αίσθηση πάντως προκαλεί η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής, καθώς χαρακτηρίζει τις συγκεντρώσεις «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει ακόμη πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook.

Με ειρωνικά συνθήματα εις βάρος του απαντούν οι διαδηλωτές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: