Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Δεν τόλμησαν οι Τούρκοι προβοκάτορες

Τελικά οι τούρκοι εθνικιστές έμειναν στους παλικαρισμούς τους περί απόβασης στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι και στήσιμο εκεί της τουρκικής σημαίας.

Ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού κόμματος της Τουρκίας, Ναμίκ Ζεϊμπέκ μέχρι αργά χθες τη νύχτα απειλούσε με απόβαση για σήμερα το πρωί στα δύο ελληνικά νησιά που γι΄αυτόν «τελούν σήμερα υπό ελληνική κατοχή» και τοποθέτηση εκεί της σημαίας με το μισοφέγγαρο.


Τελικά ο Ζεϊμπέκ και οι τσαμπουκάδες οπαδοί του έκαναν μία συγκέντρωση σήμερα το πρωί στο Ντίντιμ (Δίδυμα) στην περιοχή Αϊδινίου της Τουρκίας απέναντι από τα δύο ελληνικά νησιά, σήκωσαν ένα πανό στα τουρκικά που έγραφε « διαμαρτυρία για την ελληνική κατοχή τούρκικων νησιών» και μετά πήγαν για τον ναργιλέ τους στα καφενεία της πόλης.

Ολόκληρη την Κυριακή που πέρασε υπήρξε μία έξαλλη ανθελληνική επίθεση από την εφημερίδα Σαμπάχ όπου ο αρχηγός Δημοκρατικού κόμματος της Τουρκίας, στη Σμύρνη, Νασίμ Μπιρκιουδί είχε πει ότι «είμαστε οργανωμένοι πλέον για μία απόβαση στο τουρκικό Αγαθονήσι και στο τουρκικό Φαρμακονήσι για να υψώσουμε εκεί τη σημαία μας»

Είναι προφανές ότι η αποφασιστική αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας και Εξωτερικών έδωσαν το μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση ότι μία προβοκατόρικη ενέργεια στα ελληνικά νησιά θα μπορούσε να δημιουργήσει νύχτα Ιμίων και πάλι στο Αιγαίο. Γεγονός που δεν ήθελε καθόλου ο Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 12ης Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικές σημαίες σε ελληνικά νησιά
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: