Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα

 http://www.real.gr//Files/Articles/Photo/58271.jpg


 Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και της τρόικας για την κατάρτιση των νέων επώδυνων μέτρων, που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του
real.gr, εκτός απροόπτου, την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2012-2015, πολλά εκ των οποίων θα έχουν άμεση εφαρμογή. 

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, καθώς, επίσης, και στην αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση κατευθύνεται στην μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 12.000 ευρώ σήμερα στα 6.000 με 8.000 ευρώ, καθώς, επίσης, και στην αύξηση της παρακράτησης φόρου για τους μισθωτούς. 


Επίσης, θα υπάρξει «χιονοστιβάδα» αυξήσεων σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως είναι τα τρόφιμα, τα αναψυκτικά, αλλά και τα καύσιμα, με την εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Άνοδο αναμένεται να σημειώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ ειδικοί φόροι θα υπάρξουν για όσους κατέχουν είδη πολυτελείας, όπως σκάφη αναψυχής, πισίνες, κ.α.


Παράλληλα, η κυβέρνηση υπό την πίεση της τρόικας πρόκειται να προχωρήσει στον εξορθολογισμό της μισθολογικής δαπάνης, ενώ από «κόσκινο» αναμένεται να περάσουν και τα κοινωνικά επιδόματα. 

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και απολύσεις σε ΔΕΚΟ.

Σε ό,τι αφορά την 5η δόση των 12 δισ. ευρώ από το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, ο κ. Παπακωνσταντίνου με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην εκταμίευσή της. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: