Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Γάμοι αλά βρετανικά και αλά ελληνικά



Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρίγκιπας William και η Kate Middleton, σε μια τελετή όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς.

Περίπου 2000 καλεσμένοι  βρέθηκαν στο ναό και παρακολούθησαν την βασιλική τελετή γάμου.

Δεν ξέρω αν είναι ιερά, σίγουρα είναι δεσμά. Τελικά και γαλαζοαίματος να είναι ο άντρας τις ίδιες μαλακίες κάνει.
Τέτοια ρίγη συγκίνησης είχε να νιώσει το Πανελλήνιο, από τους γάμους της πριγκίπισσας Σοφίας με τον Χουάν Κάρλος. Για την ακρίβεια το μισό. 

Το άλλο μισό αναπολεί το νεύμα του Ανδρέ στην Μιμή στην σκάλα του αεροπλάνου, την τούρτα, το ταιριαστό ζευγάρι, τη Μαργαρίτα που δεν του έφτιαχνε ένα αυγό, την επιστροφή το 1993 στην εξουσία.
Σε απόλυτη χλιδή υπάρχει στη συλλογική συνείδηση και το Four Seasons στο Παρίσι…

«Είσαι πανέμορφη», ψιθύρισε ο Πρίγκιπας στην Kate μόλις ο πατέρας της την παρέδωσε σε εκείνον. 

Η τελετή κύλησε ομαλά εκτός από το σημείο όπου ο Πρίγκιπας έπρεπε να περάσει τη βέρα στο χέρι της Kate.

Η χρυσοποίκιλτη βέρα Ουαλίας ήταν λίγο στενή για το δάχτυλο της νύφης και ο William δυσκολεύτηκε λίγο να της την φορέσει. Προς ανακούφιση όλων, ευτυχώς, η βέρα ξεκόλλησε γρήγορα.

Λέγε Πρίτζηπα αηδίες και θα τα πληρώσεις όλα μετρητοίς. Δηλαδή η Kate  γοήτευσε και τον Έλτον Τζον; Πάει χάλασε ο κόσμος…

Μέτρα για τη βέρα δεν είχαμε πάρει βλέπω.  Μάθαμε όμως ότι η βέρα Ουαλίας έρχεται σε στενή γραμμή.  Ενώ η δικιά μας Χαρά Βέρα είναι πληθωρική.

Ο Πρίγκιπας William έφτασε στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ με καθυστέρηση μερικών λεπτών λίγο μετά τις 12, ενώ η Kate έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο λίγα λεπτά πριν τη μία. 

Πλήθος κόσμου χειροκροτούσε και ζητωκραύγαζε κατά την μεταφορά του Πρίγκιπα στον χώρο της τελετής. Μαζί του ο αδερφός του και “στήριγμά” του Πρίγκιπας Harry. 

Ο γαμπρός χρειάστηκε πάντως να περιμένει επί 45 λεπτά την άφιξη της νύφης μέσα στο Αβαείο που ήταν διακοσμημένο σαν αγγλικός κήπος, με μια λεωφόρο με σφένδαμους. Στη μία παρά τέταρτο το μεσημέρι έφτασε στο Αβαείο και η Βασίλισσα Ελισάβετ, φορώντας ένα κίτρινο σύνολο και ένα εντυπωσιακό καπέλο.

Όλα τα λεφτά θα είναι ο γάμος του Harry. Αυτός ο Ουίλιαμ είναι σκέτο ξενέρωμα… 

Άσε που όσο μεγαλώνει μου θυμίζει τον Μπασινά. Δηλαδή εκεί έχουν λεωφόρο από σφενδάμους, μία από φοίνικες και μία από Ασσύριους; Και εμείς τη βγάζουμε με την Αλεξάνδρας και τη Βουλιαγμένης;

Λίγες ώρες πριν τον γάμο πάντως, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας και η Kate θα φέρουν στο εξής τον τίτλο του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, σύμφωνα με απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Στον πρωτότοκο γιό του πρίγκιπα Κάρολου και δεύτερο στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου δίδεται έτσι από τη γιαγιά του ο υψηλότερος τίτλος της βρετανικής τάξης των ευγενών.

Καλά τώρα. 
Δεν έγινε και δούκας του Μάρλμπορο. Αν και κατανοώ την ανθρώπινη τάση προς τη σαχλαμάρα και το παραμύθι, την ανάγκη να ξεφύγει ο κόσμος από την πεζή καθημερινότητα, η κατάσταση ετέθη εκτός ελέγχου. 

Σου μιλούσαν για το γάμο λες και πάντρευαν τα παιδιά τους. Και σιγά την τελετή στο φινάλε. Αν κάνει δεύτερο γάμο η Μενεγάκη θα σκάσει από τη ζήλεια της η Kate.
Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: