Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αλλάζει η Γερμανική θέση για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ;



Τι σου κάνει μια παραγγελία …υποβρυχίων!



Οι Γερμανοί που εξοπλιστικά έχουν “ξεγράψει” για κάμποσα χρόνια την Ελλάδα,από την οποία πήραν όσα μπορούσαν να πάρουν,τώρα έχουν περάσει απέναντι στον γείτονα που έχει χρήμα να σπαταλήσει.

Ήδη έπεσαν οι υπογραφές για τη παραγγελία υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Κάπως έτσι ο Γερμανός ΥΠΕΞ δεν διστάζει να βάλει πολύ νερό στο κρασί του σε σχέση με τη προοπτική της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ.


Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένα ζήτημα "που δεν πρέπει να αφήσουμε να διακοπεί", υποστηρίζει ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Bild.

   


"Δεν έχουμε το δικαίωμα ν΄αφήσουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία (της Τουρκίας με την ΕΕ) να σταματήσει", εκτιμά ο Βεστερβέλε στη συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα πριν από την επίσκεψη στη Γερμανία, την Τετάρτη, του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

   


"Και στις δυο πλευρές υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν", προσθέτει ο γερμανός υπουργός, ο οποίος τάσσεται υπέρ μιας "έντιμης, ισότιμης και με σεβασμό" αντιμετώπισης της Τουρκίας.

   


Σύμφωνα με την Bild, ο Βεστερβέλε προειδοποίησε για τυχόν αναδιαμόρφωση της Τουρκίας, της οποίας ενδεχόμενο γύρισμα της πλάτης στην Ευρώπη, θ' αποτελούσε, κατά την άποψή του, "μια καταστροφική εξέλιξη και για τις δυο πλευρές".

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: