Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ένταση και επεισόδια στις παρελάσεις σε όλη τη χώρα

http://www.real.gr//Files/Articles/Photo/55975.jpg

Εκτός από την πρωτοφανή ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη, δεν έλειψαν τα επεισόδια και στις παρελάσεις της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων.

Στο
Σύνταγμα, συγκεντρωμένοι απέναντι από την εξέδρα των επισήμων φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου. Πολλοί μαθητές την ώρα που πέρασαν μπροστά από την εξέδρα σήκωσαν στα χέρια τους τα μαύρα περιβραχιόνια που φορούσαν ενώ κάποια άλλα παιδιά δεν έστρεψαν το κεφάλι τους προς την εξέδρα.





Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και η μπάντα του Δήμο Αθηναίων αυτή τη φορά πήρε θέση απέναντι από τους επισήμους,ενώ σε όλα τα μουσικά όργανα είχαν κρεμάσει μαύρες κορδέλες. Δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης καθώς πολλοί διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν τα κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ χωρίς ωστόσο να προκληθούν επεισόδια.




"Σήμερα, έχουμε μια ευθύνη όλοι, να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές, για να ανορθώσουμε τη χώρα και όχι να την γονατίσουμε", δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τη μαθητική παρέλαση.

Ένταση επικράτησε και στον Πειραιά όταν Αγανακτισμένοι κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων με συνθήματα και πετώντας αντικείμενα προς την πλευρά τους. Κάποια από αυτά έφτασαν και μέχρι τον Δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μέλη της «Χρυσής Αυγής» μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν από κοινού συνθήματα πολλά εκ των οποίων στράφηκαν και εναντίον των δημοσιογράφων.


Με αφορμή τα γεγονότα, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ δήλωσε: «Σήμερα λέμε όχι στη δικτατορία της φτώχειας και του φόβου που κάποιοι θέλουν να μας επιβάλουν».


Ανάλογη εικόνα και στο
Ηράκλειο Κρήτης όπου οι επίσημοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν την ώρα που αρκετοί διαδηλωτές κινήθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Πριν από την έναρξη της καθιερωμένης παρέλασης οι βουλευτές του Ηρακλείου, κκ Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφν;άκη καθώς και ο υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παντελής Τζωρτζάκης, έγιναν στόχος έντονων αποδοκιμασιών από τους συγκεντρωμένους πολίτες και φυγαδεύτηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης. 

Μάλιστα , σύμφωνα με το cretalive.gr , η κ. Σκραφνάκη προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους και αποχώρησε.

 

 

Οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποχώρησαν ενώ ανακοινώθηκε ότι η παρέλαση θα γίνει , με απλούς πολίτες στην εξέδρα των επισήμων !

Επεισοδιακή ήταν η άφιξη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου στην Μητρόπολη
Πατρών για την δοξολογία.  

Πολίτες τον αποδοκίμαζαν κατά την είσοδό του, αποκαλώντας "ρεμάλια" τους πολιτικούς, ενώ τον ρωτούσαν "για ποιο λόγο βρίσκεται εδώ, αφού ψήφισε για την καταστροφή της χώρας". 

Αστυνομικοί τον φυγάδευσαν... βάζοντάς τον μέσα στην εκκλησία, ενώ ισχυρή δύναμη παραμένει απέξω εμποδίζοντας τους πολίτες να πλησιάσουν. 




Επεισόδια σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της
Ρόδου από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ. Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Με ένταση και διακοπές πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην
Καλαμάτα, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.

Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.


Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι.

Διακόπηκε σχεδόν αμέσως με την έναρξη της η παρέλαση στα
Τρίκαλα, όταν το πλήθος, έσπασε σε τρία σημεία το Αστυνομικό μπλόκο και επιτέθηκε στην εξέδρα των επισήμων.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και μόλις μια άλλη μερίδα κόσμου εισέβαλε 50 μέτρα πιο κάτω στον χώρο της παρέλασης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των επισήμων υπό τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων Γιώργο Κόκκαλη και αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους επισήμους οι οποί έφυγαν τρέχοντας και πάρα τα αυξημένα μέτρα κατάφεραν να γρονθοκοπήσουν τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη.



Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου έδωσε εντολή να μην γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί από νωρίς στην πλατεία της
Κέρκυρας, ενώ "αγανακτισμένοι" πολίτες με πανό ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων οι οποίοι αποχώρησαν από τον χώρο. 

Η παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις "αγανακτισμένων" και συνδικαλιστών και αναγκάστηκε να παρέμβει η αστυνομία για να τον φυγαδεύσει.

Ένταση επικράτησε στο τέλος της παρέλασης του
Αγρινίου, καθώς οι πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους επισήμους (που αποχώρησαν κάπως βιαστικά για το δημαρχείο), ενώ εκσφενδονίστηκαν και μπουκάλια, με την αστυνομία να τίθεται σε εγρήγορση. Παράλληλα, οι εξοργισμένοι πολίτες ξεκίνησαν πορεία προς το δημαρχείο.

Υπό τις συνεχής αποδοκιμασίες αγανακτισμένων πολιτών εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών ΤΑΧΙ προς την εξέδρα των επισήμων πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο
Ναύπλιο .Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης ο οποίος υπήρξε και ο κύριος δέκτης των αποδοκιμασιών . Μετά το τέλος της παρέλασης κρατώντας πανό και ερχόμενοι αντιμέτωποι με τον αστυνομικό κλοιό πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ενώ ο υφυπουργός και οι επίσημοι αποχώρησαν







Συγκεντρωμένο πλήθος, που βρέθηκε στο κέντρο των
Σερρών για να παρακολουθήσει τη μαθητική παρέλαση, πέταξε αυγά στην εξέδρα των επισήμων και στην κα Καραβασίλη που εκπροσωπεί την κυβέρνηση. 

Αυτή την ώρα σημειώνονται επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και του κόσμου. 

Επίσης, απόγονοι των Μακεδονομάχων κατάφεραν να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων, όμως η αστυνομία τούς απομάκρυνε.

Γιουχαΐσματα, ένταση και επεισόδια με αγανακτισμένους πολίτες είχαμε στην παρέλαση της
Λαμίας, που τελείωσε πριν από λίγο. 

Οι Αγανακτισμένοι πολίτες γιουχάισαν τους επίσημους που βρέθηκαν στην εξέδρα, ενώ όταν κινήθηκαν εναντίον τους απωθήθηκαν βίαια από ισχυρή αστυνομική δύναμη. 

Επεισόδιο δημιουργήθηκε επίσης όταν μετά το τέλος της παρέλασης αγανακτισμένοι και μέλη της "παρέμβασης πολιτών Λαμίας" θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία και δεν τους άφηναν οι αστυνομικοί μέχρι να απομακρυνθούν οι επίσημοι. Μαθητές σχολείων έστρεφαν το κεφάλι αριστερά, όταν περνούσαν μπροστά από τους επίσημους, ενώ κάποιοι φώναξαν «ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ»

www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: