Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση»

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2011, 11.00 π.μ. - 14.00 μ.μ. Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής Λ. Συγγρού 103-105

Θεόδωρος Καρυώτης

Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιακό Σύστημα Maryland των ΗΠΑ και ειδικός σε θέματα ΑΟΖ δεδομένου ότι θεωρείται και ο πατέρας της Ελληνικής ΑΟΖ. Διδάσκει Μακροοικονομία, Τραπεζική και Διεθνή Οικονομία. Τπήρξε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας.




Σόλων Κασσίνης

Διευθυντής Ενέργειας στο Τπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στη Ζώδια της κατεχόμενης Μόρφου και διαθέτει πτυχίο Χημικού Μηχανικού, καθώς και τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Μάρκετινγκ. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας της Κύπρου.

Νίκος Λυγερός

Στρατηγικός Σύμβουλος και Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Αμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα.

Τώρα τελευταία, κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν την αξία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, επιδιώκοντας να μας πείσουν ότι δεν αποτελεί παρά μόδα. Αγνοούν την αξία της ΑΟΖ και αδιαφορούν για το εάν και πως αποτελεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Δεν υπάρχει δυστυχώς όραμα!

Αγωνιώ και προβληματίζομαι. Για τον λόγο αυτό προσκάλεσα έγκριτους καθηγητές και ειδικούς αναλυτές, προσωπικότητες που κατέχουν γνώση της ΑΟΖ και την έχουν καταθ έ σε ι ε παν ε ιλη μ μ έ νως να συζη τή σου με το θέμα σε ημερίδα και σας προσκαλώ να παρευρεθείτε.

Βασίλης Κικίλιας

Πρόγραμμα Ημερίδας

Το Σάββατο 12/11/2011 και ώρα 11.00 π.μ. - 14.00 μ.μ. Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, Λ. Συγγρού 103-105, Αθήνα.

συζητάμε και αποφασίζουμε

Θέμα:

«Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση»

Ομιλητές:

Θεόδωρος Καρυώτης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Maryland

Σόλων Κασσίνης

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ενέργειας Κύπρου

Νίκος Λυγερός

Στρατηγικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: