Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

IEA: Έκκληση στην Ελλάδα για άνοιγμα του τομέα ενέργειας!



Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IAE: International Energy Agency) απηύθυνε έκκληση προς την Ελλάδα να επισπεύσει το «άνοιγμα’ του τομέα της ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική συνεισφορά στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας!

Η ΙΕΑ επιμένει σε έκθεσή της ότι η υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό τομέα θα δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία, βοηθώντας τη χώρα να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

«Επιτακτική ανάγκη πολιτικής», χαρακτήρισε τις μεταρρυθμίσεις ο επικεφαλής του ΙΕΑ Μαρία Βαν ντερ Χούβεν, υπογραμμίζοντας ότι θα οδηγήσει σε «αυτοσυντηρούμενες θέσεις εργασίας και ευημερία».


Συνεπής στη συμβατική σοφία της εποχής στην Ευρώπη, η οποία βέβαια δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, τόνισε ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και ο άφθονος ήλιος, της δίνουν τη δυνατότητα να επωφεληθεί αναδεικνυόμενη σε εξαγωγέα ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

Επαίνεσε μάλιστα τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση διευκόλυνσης των επενδυτικών πρωτοβουλιών με την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την υιοθέτηση κινήτρων για την αποδοχή των επενδύσεων στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών.

Εάν κανείς δει το θέμα κάπως αποστασιοποιημένα και θυμηθεί το προηγούμενο με την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, η οποία αν μη τι άλλο δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, η θέση που διατυπώνει ο επικεφαλής της ΙΕΑ δεν στερείται πάντως λογικής…

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: