Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή αναγνώστη για τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη…

Αν και υπάρχουν ενστάσεις επί του περιεχομένου της επιστολής που λάβαμε από φίλο αναγνώστη του «defence-point.gr», κυρίως στο επιχείρημα που αναπτύσσει για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ενδιαφέρουσα άποψη που εκφράζει, καθώς επίσης και τα ιστορικά παραδείγματα που χρησιμοποιεί, μας οδηγούν στην απόφαση να τη δημοσιοποιήσουμε:

Με λύπη είδαμε όλοι τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης.

Τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Τη μέρα εκείνη, πριν από 71 χρόνια, ο Ελληνικός λαός προτίμησε τον δρόμο της θυσίας από την ταπείνωση. Εισήλθε σε έναν αγώνα, άνισο, όταν η αυγή της νίκης δεν φαινόταν πουθενά. Πολέμησε για την τιμή και όχι για τη νίκη.


Σήμερα όμως βλέπουμε τους ταγούς του έθνους να μην διαθέτουν το ανάστημα για να πουν τα δικά τους ΟΧΙ.

Και ο ανώτερος όλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (μήπως να βάζαμε και εισαγωγικά;), να απέχει επιδεικτικά από τα τεκταινόμενα στην ελληνική κοινωνία, περιοριζόμενος στον θεατρικό του ρόλο. Εναντίον αυτού εξεγείρονται οι σημερινοί Έλληνες, σε όποιον πολιτικό χώρο και αν ανήκουν.

Εναντίον αυτής της μακαριότητας των «σωτήρων» μας που μας καταδικάζουν σε αργό θάνατο από εξαθλίωση και ντροπή.

«Πολέμησα για τη Ελλάδα, δεν μπορεί να με λένε προδότη», δήλωσε οργισμένος ο κ. Παπούλιας.

Επ’ αυτού θα θέλαμε να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.

Πρώτον εκατομμύρια καλοί Έλληνες έχουν πολεμήσει και έχουν πέσει για αυτόν τον τόπο. Ελάχιστοι από αυτούς εξαγόρασαν το λίγο ή πολύ αίμα που έχυσαν για την πατρίδα με υπουργικούς, προεδρικούς θώκους και αξιώματα.

Δεύτερον θυμίζουμε ότι και ο αρχαίος Σπαρτιάτης βασιλιάς Παυσανίας, σύντριψε τους Πέρσες στις Πλαταιές, έσωσε πραγματικά την Ελλάδα και μετά την πρόδωσε!

Δεν συμμεριζόμαστε φυσικά τα συνθήματα των διαδηλωτών κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά το μεν δεν αποτελεί την καλή και αναγκαία συνθήκη για το δε. Τρίτον, θα θέλαμε επίσης να ανατρέξουμε στην ιστορία και να θυμίσουμε μια ρήση του Μεγάλου Φρειδερίκου, του απόλυτου μονάρχη της Πρωσίας, ο οποίος είχε δικαίωμα ζωής ή θανάτου επί των υπηκόων του και όμως έλεγε: «Δεν είμαι παρά ο ανώτερος υπάλληλος του κράτους και του λαού μου».

Αντί αυτού με λύπη ακούσαμε τον κ. πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας να δηλώνει απογοητευμένος γιατί είχε πάει στη Θεσσαλονίκη τιμώντας την πόλη και τη Ημέρα.

Μήπως όπως κύριε πρόεδρε συμβαίνει το αντίθετο και ο λαός τίμησε εσάς, αναβιβάζοντάς σας στο ύπατο αξίωμα και η Ημέρα τιμά εσάς και όλους μας; Δεν θεωρούμε ότι κάποιο πρόσωπο ή θεσμός είναι υπεράνω της τιμής προς την Πατρίδα.

Από τις δηλώσεις όμως τόσο του κ. προέδρου, όσο και όλων σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι ζουν σε άλλο κόσμο, ότι δεν αντιλαμβάνονται καν που έχει φτάσει η λαϊκή οργή, οδηγώντας τη χώρα σε ιδιαίτερα επικίνδυνες ατραπούς. Αν δεν το καταλάβουν σύντομα όλοι θα χάσουμε.

Είχαν δίκιο οι όποιο διαδηλωτές να προβούν σε μιας τέτοιας μορφής διαμαρτυρία;

Την απάντηση δεν θα την δώσουμε εμείς. Απλώς θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι τους ήρωες μας δεν τους τιμούμε με παρελάσεις, αλλά πρωτίστως ακολουθώντας τα βήματα τους, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και υπερασπιζόμενοι την τιμή μας.

Το πολιτικό μας σύστημα έχει, εδώ και πολλά χρόνια, αποδείξει την απόλυτη ανεπάρκειά του. Όσοι δε καταπατούν καθημερινά το Σύνταγμα, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν για προστασία των θεσμών.

Σημείωση «defence-point.gr»: Το κείμενο και το βασικό του επιχείρημα παρουσιάζει όντως ενδιαφέρον.

Ωστόσο, διαχωρίζουμε τη θέση μας στο κομμάτι που αφορά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει η δικαιολογημένη οργή που όλοι νοιώθουμε για τη σημερινή κατάσταση να μας οδηγεί σε ακρότητες.

Σε τελική ανάλυση, το πρώτο που θα πρέπει ο καθένας από μας να αναρωτηθεί είναι εάν τους ψήφισε έστω και μία φορά, αφού με βάση τη λογική της αυστηρότατης κριτικής που ασκείται ανωτέρω, αυτομάτως θα τον κατέτασσε στην κατηγορία του συνενόχου.

Το ότι πολύ παριστάνουν τους τιμητές ενώ πρόκειται για πραγματικά ΠΑΡΑΣΙΤΑ της κοινωνίας τα οποία διαβιούν αντιπαραγωγικά σε βάρος όλων των υπολοίπων και οι νεοφερμένοι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες της πολιτικής αποτελούν απόδειξη της παρακμής του τόπου και των θεσμών του.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: